Sedentarismul. Modul în care viața ta sedentară îți afectează oasele

Sedentarismul și sănătatea ta

Sedentarismul este mai periculos decât crezi. Știai că fără o activitate fizică adecvată, oasele se slăbesc și se pot rupe cu ușurință?

 

Șansele de a sta așezat chiar în acest moment, în timp ce citești acest articol sunt destul de mari. Da, știu, poate ai motive să stai mult pe scaun. Și dacă îți petreci cea mai mare parte a timpului tău în fața televizorului sau a ecranului computerului, atunci sigur te-am nimerit. Un stil de viață sedentar afectează nu numai postura. Ci te face și mai sensibil, mai predispus bolilor legate de stilul de viață. Dr. Swapnil Zambre, chirurg ortoped și chirurg artroscopic la spitalul Fortis, Kalyan, împărtășește unele contribuții cu privire la modul în care petrecerea timpului pe canapea poate afecta oasele și sănătatea pe termen lung.

Activități zilnice simple, cum ar fi mersul pe jos spre serviciu sau urcarea pe scări, mai degrabă decât cu liftul, unele persoane nu le fac niciodată sau aproape niciodată. De obicei, petrecem mai mult de 6 ore pe zi pe un scaun. Și făcând acest lucru, crește riscul de a avea mușchi și oase slabe. Fapt ce duce la tulburări articulare și osoase. Nu doar că, de fapt, persoanele inactive pierd 20-40% din masa musculară în timpul vieții lor adulte, dar, în plus, un stil de viață sedentar influențează procesul de îmbătrânire. Motiv pentru care adulții care urmează un stil de viață mai activ sunt tineri biologici. Mai mult decât persoanele sedentare.

Sedentarismul. Cum îți afectează oasele o viață sedentară?

Cele mai multe plângeri vin adesea de la adulții mai în vârstă, care suferă de artrită sau de alte afecțiuni comune. Care se confruntă cu o scădere a capacității lor de a îndeplini sarcini funcționale de bază în viața lor de zi cu zi. Activități cum ar fi pregătirea meselor, cumpărăturile și gestionarea banilor. Precum și activitățile de bază, cum ar fi mersul într-o cameră, îmbăierea și îmbrăcarea, toate acestea devenind plictisitoare. În plus, persoanele în vârstă care nu utilizează mușchii la o capacitate fizică maximă, pot accelera și mai mult pierderea funcției musculare. Un stil de viață sedentar cauzează adesea inflamația articulară la vârstnici. Odată cu apariția artritei și a osteoporozei la vârstnici, crește și necesitatea de a se baza pe ajutor.

Potrivit dr. Swapnil Zambre, „Viața inactivă și sedentară poate împiedica sănătatea generală a unei persoane. Tinerii adulți cu stil de viață sedentar tind să ducă o viață dificilă atunci când ajung la 40 de ani.

Sedentarismul. Stilul de viață sedentar dăunează articulațiilor pe termen lung

Deși artrita este considerată o problemă asociată cu îmbătrânirea organismului, se poate observa o creștere a numărului de adulți tineri care suferă de tulburări asociate. O persoană joacă un rol fundamental în distrugerea articulațiilor prin stilul de viață dus.

Fără o activitate fizică adecvată, oasele devin slabe și, prin urmare, se pot fractura ușor. Activitatea fizică frecventă ajută la întărirea oaselor și la prevenirea osteoporozei și a altor tulburări articulare. Poți, de asemenea, face yoga pentru oase puternice.

My title page contents