Iată câteva bune motive pentru a face mișcare zilnic.

Știm că mișcarea e bună, nu are nimeni nicio îndoială. Dar cât este de bună, știm? Și mai cu seamă ce beneficii aduce ea fizicului și psihicului? Așa, punctual! Iată câteva motive pentru a face mișcare zilnic.

 

Ne ascundem în spatele pretextului că nu avem timp. De fapt nu prea avem chef. Mai pe șleau: ne cam este lene. Dar avem timp și energie să mergem la mall, la film, pe o terasă sau să stăm de vorbă la telefon zeci de minute. Sau pe tabletă, laptop ori PC. Nu găsești motive pentru a face mișcare zilnic? Asta să fie singura problemă… Îți dăm noi!

Motive pentru a face mișcare zilnic

Uite, ca să nu zici că e prea mult sau prea greu să faci mișcare zilnic, poți începe mai ușor: o dată pe săptămână. Apoi de două ori. Și tot așa, crești, până când chiar organismul tău îți va cere mișcare zilnic. Câștigul tău? Iată-l!

Controlul greutății

Exercițiile pot ajuta la prevenirea depunerii kilogramelor în plus, ba chiar te pot ajuta să pierzi în greutate. Când ai activitate fizică, arzi calorii. Iar cu cât este mai intensă activitatea, cu atât mai multe calorii vei arde. Poate că nu te vezi mergând la sală. E OK. Și urcatul scărilor pe jos este mai mult decât nimic. Cheia este perseverența.

Prevenirea îmbolnăvirilor

Îngrijorata de boala cardiacă? Vrei să previi hipertensiunea arterială? Indiferent de greutatea actuală, câtă vreme faci mișcare colesterolul și trigliceridele sunt cuminți. Dacă mai adaugi și faptul că circulația sanguină se îmbunătățește, deja te poți lăuda că ai scăzut riscul de boli cardiovasculare. Ba și de accident vascular cerebral, sindrom metabolic, diabet de tip 2, artrită, depresie sau anxietate. Crede-ne, și funcția cognitivă se îmbunătățește.

Tonus psihic foarte bun

Prea mult stres în viața ta, așa-i? Te înțelegem perfect. De aceea îți propunem ca zilnic să faci o plimbare în pas mai alert. Totul este chimie pură: mișcarea stimulează diferite substanțe chimice din creier care te pot face să te simți mai relaxată.

Nivel crescut de rezistență

Când te simți sleită de puteri dai vina ba pe faptul că mersul la cumpărături și sacoșele cărate te-au epuizat, ba că te-a stors de vlagă piciul tău care nu stă o clipă locului. N-ai antrenament, scumpa mea! Exercițiile fizice, mișcarea practicată regulat, furnizează oxigen și substanțe nutritive țesuturilor tale și ajută sistemul cardiovascular să funcționeze mai eficient. Iar când sănătatea inimii și a plămânilor se îmbunătățește, o să ai și mai multă energie pentru a rezolva treburile cotidiene.

Un somn mai bun

Te chinuie insomnia, în ciuda faptului că ești frântă de obosită. Da, e un paradox. Dar activitatea fizică regulată te va putea ajuta să adormi mai repede și să dormi mai bine, mai profund. Cu o precizare: să nu faci mișcare seara, înainte de a merge la culcare! Vei avea prea multă energie!

Îmbunătățirea vieții sexuale

Dacă nici pentru așa ceva nu mai ai energie… ce să zic, e grav de tot! Te plângi tot de oboseală, că nu ești în formă, că aspectul tău fizic te cam reține. Vezi tu, mișcarea fizică regulată le rezolvă pe toate. Și să îți mai spunem ceva, poate că nu știai. E secret, dar ți-l spunem: sportul mărește și excitația. Ia-l și pe partenerul tău să facă mișcare cu tine. S-a tras concluzia că bărbații care au activitate fizică sunt mai puțin susceptibili de a se confrunta cu disfuncția erectilă. Ssssssst! Rămâne între noi!

My title page contents