Dieta Oshawa

Dieta Oshawa a fost inventată de doctorul japonez George Oshawa, fondator al bucătăriei macrobiotice și este una dintre cele mai cunoscute diete de detoxifiere din lume. În același timp, dieta Oshawa este foarte eficientă în eliminarea aproape a tuturor bolilor produse de excesul de energie YIN excesive. Inclusiv a cancerului, permițând în același timp, echilibrarea treptată a ființei umane din punct de vedere energetic (YIN-YANG).

 

Este o dietă dură, ținută din diferite motive: Yoghinii o țin frecvent pentru efectele sale de purificare. Persoanele care vor să slăbească apelează des la această dietă. De asemenea, dieta Oshawa mai este ținută de persoanele care vor să-și îmbunătățească calitatea vieții și să-și prelungească viața. Sau chiar pentru a se vindeca de cancer, hepatită sau diabet.

Dieta Oshawa și ce presupune aceasta

Dieta presupune ca timp de 10 zile să consumi numai cereale YANG: grâu, orez, hrișcă și mei, în orice combinație sau cantitate îți dorești. Cerealele se pot prepara coapte, fierte, prăjite. Singurul ingredient permis este sarea, fără alte condimente, cum ar fi ulei, mirodenii, bulion etc. pe scurt: cereale, apă și puțină sare. Această dietă poate fi repetată de mai multe ori (în serii de câte 10 de zile), cu pauze de trei până la cinci zile între fiecare serie. O perioadă în care poți mânca și alte alimente, de preferință YANG, până când ajungi la efectul dorit, și anume la eliminarea definitivă a bolilor sau a dezechilibrelor cu care te confrunți.

Dincolo de faptul că aproape toate bolile dispar sau sunt ameliorate simptomele, acțiunea acestei diete este extrem de purificatoare. Canalele energetice subtile ale corpului uman (nadi) sunt curățate de multe impurități care trag în jos fluxul de energie subtilă prin corp. Această purificare generală are ca efect imediat o curățenie considerabilă și claritate mentală. Digestia devine mai bună, secrețiile hormonale sunt reglate. Ochii devin luminoși, pielea devine curată și strălucitoare. Persoana simte o forță inexplicabilă și o dorință de viață pe care până atunci o vedeai doar la alții.

Reacții neplăcute, uneori chiar violente

Este posibil ca la începutul acestei diete să apară, în cazul unor persoane, reacții fiziologice neplăcute, uneori chiar violente. În special, în urma purificării intense și dezintoxicării masive. Cu toate acestea, continuând dieta cu tenacitate, aspectele mai puțin plăcute vor dispărea destul de repede, dând loc altor condiții fizice, mentale și chiar unui metabolism diferit, mult mai bogat.

După câteva zile de la începerea dietei, vei observa o mai mare vitalitate și o energie generală. Oboseala va fi eliminată și vei avea o stare de luciditate, atât mentală cât și psihică, însoțită de o detașare care îți va permite să fii mult mai energică și eficientă în tot ceea ce faci.

Dieta Oshawa se poate ține pur și simplu, fără un motiv anume

Chiar și persoanele sănătoase ar trebui să recurgă la cel puțin două diete Oshawa (10 zile) pe an, pentru o reconstituire și purificare generală a organismului. De reținut: În această dietă trebuie să consumi numai grâu, orez, hrișcă și făină integrală (neprelucrate) și absolut nimic altceva! Ca lichide, ar trebui să consumi numai apă, de preferință cea mai pură.

Orezul permis, în plus față de orezul brun: basmati, orezul sălbatic, roșu și orez negru (Venus).

De asemenea, poți mânca următoarele combinații de alimente:

– orez prăjit în oală, împreună cu făină de grâu, mei sau hrișcă fiartă/gătită;

– grâu prăjit în oală, împreună cu făină de orez gătită;

– hrișcă gătită în oală, împreună cu făină de grâu gătită;

– hrișcă ce a stat la macerat în apă rece cu sare timp de cel puțin o oră.

Dieta Oshawa. Câteva sfaturi suplimentare:

– Grâul, bine gătit, trebuie lăsat să se înmoaie 24 de ore înainte. Hrișca se poate mânca, de asemenea, direct, fără a o găti, după ce a stat la înmuiat timp de o oră;

– Nu este necesar să se utilizeze toate cele 4 tipuri de cereale. Fiecare va alege tipul cu care rezonează. Vor fi, de asemenea, perioade în care vei prefera să mănânci alimente lichide (creme sau supe) sau în special alimente uscate și prăjite, și așa mai departe. Evident, cu cât mâncarea este mai puțin gătită, cu atât mai mult aceasta își păstrează toate proprietățile;

– Este bine să nu mănânci alimente pregătite pentru mai mult de 48 de ore, există tendința de a deveni Yin;

– Nu mănânci paste făinoase, nici măcar integrale! Deși sunt din grâu, pastele sunt un aliment care a suferit un proces industrial care și-a redus semnificativ proprietățile nutritive, în special în scopul acestei diete. Același lucru este valabil și pentru orice alte produse alimentare procesate (de ex. prăjituri de orez, biscuiți, cereale prefierte etc.);

– Când faci pâine, nu folosești drojdie și lași pâinea să crească. Este recomandabil să păstrezi aluatul destul de moale. Astfel încât pâinea gătită să nu fie prea tare, în cantități mici, sub formă de sandvișuri sau bețișoare;

– Este important să ții cont de faptul că, pentru un echilibru bun, ar trebui să mănânci cel puțin 1 kg de cereale pe zi .

În cele din urmă, amintește-ți că această dietă este o purificare pe toate nivelele. Care armonizează nu numai corpul fizic, ci și planul mental și psihic, permițându-ne să înțelegem importanța energetică a hranei pe care o oferim ființei noastre.

My title page contents