Dacă de dietele Dukan, Mayo sau Montignac ai auzit, a venit vremea să afli și despre dieta indiană.

De diete nu ducem lipsă. Mai eficiente sau mai puțin eficiente, mai restrictive sau mai permisive. Problema cea mare este motivația și voința. Dacă de dietele Dukan, Mayo sau Montignac ai auzit, a venit vremea să afli și despre dieta indiană.

 

Să nu-ți imaginezi că dieta indiană se bazează pe condimente, așa cum s-ar putea crede. Și nici că ținând acest regim vei suferi de foame. Dieta indiană se bazează pe principii sănătoase de alimentație, pe eliminarea unor alimente și punerea accentului pe altele. Înseamnă program și disciplină.

Dieta indiană

Principiul din spatele acestui tip de dietă este ”să mănânci ca omul peșterilor pentru a slăbi”. Ce înseamnă asta? Înseamnă să nu te atingi de niciun aliment procesat. Asta înseamnă că te vei hrăni ca și când zahărul și uleiul nici nu au fost inventate. Cu atât mai puțin mezelurile, prăjiturile, biscuiții…

Mărește consumul de fructe și legume

Ar trebui să mănânci cel puțin cinci porții de fructe și legume în fiecare zi. Fructele sunt extrem de benefice atunci când sunt consumate pe stomacul gol. Prin urmare, acestea vor fi consumate la micul dejun. Nu încheia niciodată o masă (de prânz sau cina) cu fructe! În privința legumelor, sunt de evitat cele care conțin amidon.

Renunță la stimulente

Am o veste proastă pentru tine: nu ai voie să mai consumi cafea dimineața, pe stomacul gol, așa cum probabil că făceai până acum. Iar după micul dejun din fructe… nu prea merge. Însă după ce mănânci de prânz, te poți bucura de o ceașcă. Fără zahăr, bineînțeles! Și alcoolul este un stimulent, deci este interzis total. Nu ai voie deloc!

Nu sări peste micul dejun

Micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. După fructe vei mănâncă ceva care să-ți furnizeze energie cu eliberare treptată. O idee este terciul din cereale cu lapte. Ai reținut că nu ai voie cereale procesate, da? Fulgii de ovăz sunt foarte buni. Sau făina de porumb.

Bea multă apă

Apa favorizează digestia și, de asemenea, acționează ca agent de detoxifiere. Prin urmare, va trebui să bei cel puțin opt pahare de apă în fiecare zi. Consumul de apă din abundență nu numai că elimină toxinele dar și oferă pielii strălucire. Dacă ți-e greu să bei apă simplă, stoarce în ea jumătate de lămâie sau adaugă foarte puțină miere de albine. Dacă ai posibilitatea, bea apă de nucă de cocos. Ajută la restabilirea echilibrului electrolitic.

Mănâncă din trei în trei ore

Nu lăsa să treacă mai mult de trei ore între mese. În caz contrar, în loc să fie utilizate pentru producerea de energie, alimentele consumate se transformă în grăsimi.

Nu te înfometa

Este greșit să te înfometezi, deoarece acest lucru are efecte adverse. Mănâncă bine, pentru a-i satisface organismului nevoile nutriționale.

Respectă siesta

Ultima masă a zilei, respectiv cina, va fi servită cu cel puțin două ore înainte de a merge la culcare.

Îndepărtează orice urmă de grăsime

Ai voie să mănânci numai carne slabă, fără urmă de grăsime, pește și fructe de mare. Este obligatoriu să îndepărtezi și pielea de pe pieptul și pulpele de pui/curcan.

Servește gustări sănătoase

În această categorie intră fructele proaspete, iaurtul, nucile și semințele.

Pentru a asigura o pierdere rapidă în greutate, include și exerciții fizice. Foarte utile sunt înotul, mersul pe bicicletă, jogging-ul, dansul, mersul pe jos și yoga. Ori de câte ori ai posibilitatea, meditează. Este de mare folos!

My title page contents