Beneficiile uleiului de cătină. Cum te ajută cătina să ai un organism sănătos?

Beneficiile uleiului de cătină. Consumă cătină pentru un organism sănătos!

Află care sunt beneficiile uleiului de cătină pentru a avea un organism sănătos. Cătina este un arbust cu frunze căzătoare, întâlnit în principal în Europa și Asia. Uleiul din această plantă poate fi extras din pulpa de fructe și din semințe.

Acest ulei a fost folosit de mii de ani în medicina tradițională în țări precum China, India și Pakistan, pentru a trata tusea și a atenua alte neplăceri. În Rusia, pe de altă parte, este folosit, în principal, ca tratament pentru probleme de piele, cum ar fi psoriazis, și pentru leziunile cauzate de degerături.

 

Beneficiile uleiului de cătină. Principalele caracteristici și proprietăți ale uleiului de cătină:

 

1. Proprietăți anti-cancer

Potrivit mai multor studii, acțiunea combinată a substanțelor nutritive conținute în uleiul de cătină are proprietăți anti-cancer. În special, se crede că uleiul extras din semințe de cătină ar fi capabil de a induce apoptoza celulelor canceroase în ficat. În timp ce uleiul extras din fructe ar avea capacitatea de a inhiba creșterea celulelor canceroase în cazul colonului, sânilor și al pieii. Aceste extracte blochează efectele nocive ale unor substanțe, împiedicând astfel dezvoltarea celulelor canceroase.

2. Beneficiile uleiului de cătină pentru sistemul imunitar

Cătina este un fruct mic de culoare galben-portocaliu, bogat în vitamine (în special vitaminele A, C și E), acizi grași, aminoacizi, oligoelemente și nutrienți, inclusiv polifenoli, flavonoide, carotenoizi, și oligoelemente, cum ar fi fier, mangan, seleniu și zinc. Acestea sunt toate componente care contribuie la îmbunătățirea funcțiilor imunitare ale corpului nostru. Acest ulei este deosebit de potrivit pentru prevenirea răcelilor și a bolilor sezoniere.

3. Sănătate gastrointestinală

Extractul de cătină are, de asemenea, numeroase substanțe antiinflamatoare și anti-ulceroase și, din acest motiv, ele sunt indicate și pentru o stare bună de sănătate la nivelul gastrointestinal.

4. Beneficii cardiovasculare

Bolile cardiovasculare sunt strâns legate de leziunile cauzate de radicalii liberi și excesul de grăsimi din sânge. Uleiul de cătină conține un aport ridicat de acizi grași, în special acid oleic și linoleic, care sunt capabile să reducă nivelul ridicat de colesterol și să regleze tensiunea arterială. În plus, inhibă agregarea trombocitelor în sânge, îmbunătățind astfel sănătatea inimii.

5. Îngrijirea pielii

Uleiul de cătină este, de asemenea, foarte potrivit pentru a trata diverse boli de piele, inclusiv psoriazis, eczeme, dermatită, arsuri și altele precum degerături, leziuni, cicatrici cauzate de intervenții chirurgicale și tratamente cosmetice cu laser. Uleiul are un conținut ridicat de substanțe nutritive esențiale pentru regenerarea celulelor epidermei. Din acest motiv, uleiul de cătină ajută la reducerea ridurilor și a altor imperfecțiuni ale pielii, oferindu-i totodată un aspect tonifiat, catifelat și elasticitate. Utilizarea sa este deosebit de populară în timpul verii pentru a hidrata pielea și a evidenția bronzul.

Cătina este un aliat natural excelent pentru frumusețea pielii. Este folosită ca ingredient în numeroase creme și produse cosmetice.

Pe scurt, este folosită:

  • ca un filtru UV și emolient în protecția solară și după expunerea la soare;
  • ca agent de vindecare pentru ameliorarea rănilor și arsurilor, deoarece promovează regenerarea țesuturilor;
  • pentru tratamentul dermatitei atopice, acneei și a altor boli de piele;
  • pentru a hrăni pielea grație conținutului său ridicat de acid palmitoleic (ca o alternativă la nucile Macadamia );
  • pentru a obține un păr sănătos și strălucitor.

 

Beneficiile uleiului de cătină. Boabele acestei plante sunt bogate în nutrienți

De fapt, acestea conțin:

  • vitaminele A, B, C, E, P;
  • oligoelemente cum ar fi calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, sodiu;
  • carotenoide și flavonoide;
  • diverse tipuri de acizi incluzând acidul folic, acidul palmitoleic;
  • Omega 3, 6, 9;
  • un conținut ridicat de vitamina C; Cătina este superioară citricelor și kiwi-ului, de aceea poate fi utilizată pentru organism, pentru a face față mai bine sezonului de iarnă.

 

Cătina poate fi administrată pe cale orală sub formă de sucuri și siropuri. Pulpa naturală nu este plăcută vălului palatin, deoarece este foarte acidă. Prin urmare, este procesată sau i se adaugă zahăr, pentru a i se îmbunătăți gustul. De asemenea, e recomandată cătina congelată, deoarece prin înghețare scade aciditatea.

Conținutul ridicat de ingrediente active face ca acest fruct să fie folosit ca tonic pentru a compensa lipsa poftei de mâncare, deficiențele nutriționale sau pentru a reintegra vitaminele și mineralele.

  • Este un tonic, deci poate fi luat în perioade de astenie, stres și oboseală pentru a fortifica organismul;
  • Este un antiseptic și cicatrizant: ameliorează inflamația cavității bucale, gingivita, ulcerele gastrice și alte infecții ale sistemului digestiv;
  • Este un agent imunostimulator și imunomodulator: calmează frisoanele și febra;
  • Este un vasoprotector, prin urmare poate fi utilizat pentru a contracara fragilitatea capilară;
  • În plus, cătina are proprietăți laxative, antioxidante și poate fi luată și în timpul sarcinii!
  • Nu este recomandată pentru persoanele care suferă de calculi biliari sau renali.

 

 

 

My title page contents