Meșteșuguri de Paște pentru copii

Meșteșuguri de Paște pentru copii – Ai început deja să pregătești decorațiunile de Paște împreună cu copiii tăi? Îți sugerăm o serie de idei originale folosind ouăle, simbolul principal al acestei sărbători. Toate activitățile sunt simplu de realizat și potrivite pentru orice grupă de vârstă.

Să descoperim câteva activități pe bază de ouă pentru a realiza modele creative.

Meșteșuguri de Paște pentru copii, de pregătit împreună cu părinții:

Ouă vopsite cu amprente

Pentru această activitate ai nevoie doar de ouă. Ideal ar fi să ai acele ouă din plastic sau din alt material didactic (polistiren) care se pictează cu tempera. Odată pregătit materialul, tot ce trebuie să facă cei mici este să-și înmoaie degetele în tempera; ceea ce le place și adesea fac la școală. Ajută-ți copilul să picteze morcovi, corpuri de iepurași și pui sau doar desene creative. Apoi, oul trebuie lăsat să se usuce peste noapte și asta e tot: ouăle de Paște sunt gata!

Ouă – animale

Iei 3-4 ouă, le înțepi în partea de jos și le golești de conținut. Vopsești cojile cu tempera, în funcție de animalul pe care dorești să îl faci. Apoi iei hârtie cartonată colorată și creezi detaliile (urechi, cioc …). Poți crea purcei, iepurași, pui, broaște și așa mai departe.

Ouă de lână

Această activitate este, de asemenea, rapidă și ușoară. Se fierb ouăle, se lasă să se răcească și se acoperă cu fire de lână colorate. Lasă-ți imaginația să zburde și distrează-te creând texturi originale împreună cu copiii tăi. Aceasta este, de asemenea, o idee foarte frumoasă pentru a face decorațiuni de Crăciun.

Cunună de ouă

Mai exact, o ghirlanda distractivă de ouă colorate de agățat pe ușa dormitorului. Tot ce trebuie să faci este să creezi forme de hârtie de ouă pentru ca apoi să fie colorate de către copil. Mai departe, urmează să le lipiți împreună pentru a forma o coroană de flori (utilizați ca bază o farfurie mare de carton tăiată în centru). Adăugați un iepuraș drăguț din carton în partea de deasupra coroanei. Dacă utilizați carton de ouă ca bază, coroana va rămâne solidă și va dura mai mult. Suplimentar, poți prinde coroana cu un cârlig de carton și astfel o ve/i putea agăța oriunde doriți tu și copilul.

Ouă de dantelă

Un alt meșteșug simplu, dar eficient, de agățat în camera copiilor sau de folosit ca felicitări în semn de mulțumire pentru ouăle de Paște primite. Ai nevoie de un carton colorat, pentru a fi tăiat în formă de ou și baze perforate albe, de tipul celor folosite pentru prăjituri. Acoperă ouăle cu dantelă și apoi decorează-le cu acuarele, tempera sau pasteluri după preferința ta și a copiilor.

Ochelari în formă de ou

Desenează conturul ochelarilor pe o bucată de carton, roagă apoi copilul să-l coloreze și apoi ajută-l să-l decupeze. Puteți crea împreună diferite tipuri pentru a le oferi întregii familii! Faceți o fotografie suvenir în care toată familia portă ochelari în formă de ou.

Suporturi pentru ouă din pâslă

Dacă intenționezi să organizezi o petrecere sau trebuie să oferi cadouri copiilor, acest meșteșug este soluția ideală. Ai nevoie de niște pâslă colorată pentru a o tăia în două părți: prima în formă de ou și a doua pentru a fi aplicată în față pentru a forma un buzunar. Pentru a uni cele două părți, folosește lipici fierbinte sau, dacă ai timp, le poți coase, apoi decorezi suprafața cu sclipici și alte țesături după preferință. La final le umpli cu dulciurile preferate.

 

My title page contents