5 idei de decorațiuni de Paște din obiecte reciclate

Iată, în cele ce urmează, 5 idei de decorațiuni de Paște din obiecte reciclate! Ți-ar plăcea să creezi niște decorațiuni de Paște cu adevărat originale, dar nu știi cum și din ce? Iată 5 idei usoare, de realizat cu obiecte reciclate. Dă frâu liber creativității și înfrumusețează-ți casa cu propriile creații!

Paștele este cea mai importantă sărbătoare a primăverii. Casa este îmbrăcată în culori deschise și luminoase și, odată cu acestea, apare și dorința de a decora camerele într-o notă veselă și distractivă. Așadar, decorațiunile de Paște trebuie să reflecte aceeași stare, iar trezirea naturii este o mare sursă de inspirație, în acest sens.

Dacă vrei să-ți creezi propriile decorațiuni, iată 5 idei de decorațiuni de Paște din obiecte reciclate:

1. Ouă „preparate” de sărbători

Ouăle sunt unul dintre simbolurile de Paște prin excelență, deoarece reprezintă renașterea vieții. Anul acesta, de Paște, decorează casa într-un mod cu adevărat original!

Procedează așa: Rupe ușor partea de sus a cojii oului, având grijă să păstrezi totul intact. După ce ai golit interiorul, umple ouăle cu pământ pentru ghivece și introdu înăuntru niște smocuri de iarbă sau niște butași mici pe care ai dori să-i crești. Decorează ouăle cu panglici colorate sau cu benzi de cauciuc, creând coafuri bizare și distractive.

Apoi, pictează pe ouă ochii și gura cu un marker permanent sau lipește ochi mici din nasturi. În cele din urmă, folosește suporturi de ouă pentru a-ți expune creațiile. Vor arăta grozav pe pervaz !

2. Suport de ou sub formă de găină

Nu ai un suport de ouă? Cu acest proiect poți face unul cu adevărat distractiv, reciclând cofrajul de ouă.

Procedează așa: Taie partea de jos a unui suport individual de ou dintr-un cofraj, păstrând doar o crestătură.

Apoi adaugă doar ciocul și creasta ajutându-te de un lipici fierbinte. Folosește părțile nefolosite ale cutiei, decupate anterior. În cele din urmă, pictează cu tempera și termină treaba desenând ochii găinii cu un marker negru.

3. Semn de carte de Paște pentru copii

Realizează un semn de carte de Paște împreună cu copiii tăi: va fi o oportunitate de a-i învăța utilitatea reciclării creative și de a le stimula creativitatea printr-un proiect ușor și fără costuri.

Procedează așa: Veți avea nevoie de linguri de plastic, carton colorat și hârtie creponată verde. Astfel, veți realiza niște animale drăguțe de Paște care pot fi și ele transformate în semne de carte foarte utile, colorate și distractive.

4. Suporturi pentru lumânări cu ouă

De Paște, ouăle sunt protagoniștii mesei, dar de data aceasta într-o variantă cu suport de lumânare.

Procedează așa: Golește cojile ouălor și păstrează jumătate din ele. Spală-le sub jet de apă și lasă-le să se usuce natural.

Între timp, topește puțină ceară de albine într-o cratiță. Când este complet lichidă, toarnă ceara în interiorul cojilor, după ce ai introdus un fitil pe fundul fiecărei coji de ou. Lasă ceara să se usuce și taie fitilul în exces, lăsând aproximativ 2,5 cm de la nivelul cerii.

Pune ouăle într-o cutie de ouă din carton și decorează-l cu flori, frunze și ouă colorate, transformând aranjamentul în piesa centrală a mesei. Nu uita să nu lași niciodată lumânările nesupravegheate! Contactul flăcării cu părțile inflamabile poate provoca accidente periculoase.

5. Borcane din sticlă colorată

Alege câteva borcane obișnuite, frumoase, din sticlă transparentă, și transormă-le în recipiente colorate cu tematică de Paște. Sunt ideale pentru a expune ouă de ciocolată delicioase, pe care să le oferi oaspeților cu orice ocazie.

Procedează așa: Decupează o formă de iepure de pe o etichetă adezivă și lipește-o pe o parte a borcanului. Vopsește suprafața folosind o vopsea colorată, mată, care este potrivită pentru sticlă. Lasă să se usuce bine și îndepărtează ușor adezivul, având grijă să nu dezlipești vopseaua. Va rămâne exact forma iepurelui nevopsită, astfel că acolo va fi un loc transparent și se va putea vedea conținutul borcanului.

La final, decorează borcanul cu o panglică de satin, sau acoperă capacul cu un șervețel brodat, închis cu o fundă făcută cu câteva fire de rafie.

 

 

 

My title page contents