Pulpă de miel la cuptor – Mielul înseamnă carnea unei oi sub vârsta de un an. Este o formă de carne roșie. Carnea de miel este un aliment bogat în nutrienți, proteine, vitamine și minerale esențiale.
De asemenea, carnea de miel se bucură de o popularitate mult mai mare decât cea de oaie datorită fragezii și aromei sale mai blânde.
Porții: 6
Preparare: 10 minute
Marinare: 12 ore
La foc: 70 minute
Pulpă de miel la cuptor – rețetă din bucătăria neozeelandeză
Ai nevoie de:
1 pulpă de miel (circa 1,5 kg)
4 fire cimbru
4 fire salvie
4 fire rozmarin
750 ml vin roșu
2 căței de usturoi
Sare, piper
5 linguri ulei de măsline
400 g cartofi
4 ouă
120 ml smântână
500 g morcovi mici
2 gulii
20 g unt
100 ml supă
2 linguri muștar
Pregătești așa:
Așezi carnea într-o tavă, o condimentezi cu verdețuri, usturoi tocat și piper. Torni vinul, acoperi și lași să se marineze cel puțin 12 ore. Apoi întorci pulpa din când în când.
Încingi cuptorul la 180 de grade Celsius. Scoți pulpa din marinată, o ștergi, o sărezi și o piperezi. Încingi uleiul și prăjești pulpa de jur împrejur timp de 10 minute, la foc iute. Torni marinata peste carne și înăbuși pulpa timp de 70 de minute.
Fierbi cartofii în apă cu sare circa 25 de minute. Apoi îi lași să se răcorească, îi decojelti și îi razi. Îi amesteci împreună cu ouăle, smântâna, sare și piper. Repartizezi compoziția într-o formă de brioșe cu 8 locuri (unse și pudrate cu făină în prealabil). Așezi forma în cuptor, sub tava cu pulpa de miel și coci împreună circa 30 de minute.
Tai gulia felii. Lași morcovii întregi și îi prăjești împreună cu gulia în unt, apoi le condimentezi. Torni supa, acoperi și lași să se înăbușe 10 minute. Lași pulpa de miel se lasă să se odihnească circa 10 minute. Înglobezi în sos muștarul. Când e gata, servești pulpa de miel cu sos, chifteluțe cartofi și legume.