Borș de perișoare, nelipsit din meniurile tradiționale

BORȘ DE PERIȘOARE, NELIPSIT DIN MENIURILE TRADIȚIONALE

Borș de perișoare, un fel principal de nerefuzat, nelipsit din meniurile tradiționale. Acru, gustos, fierbinte…și cu asta am deschis papilele gustative și am ațâțat cei mai mari gurmanzi.

Porții: 6

 

Ai nevoie pentru borș de perișoare de:

1 kg oase de vită

1 morcov

2 cepe

1 rădăcină de pătrunjel

1 rădăcină de țelină

2 linguri bulion

1 litru borș

leuștean verde

sare

piper

 

Ai nevoie pentru perișoare de:

 

400 g carne macră de vită

2 ouă

3 linguri orez

pătrunjel verde

cimbru

sare

piper

 

Pregătești un borș de perișoare așa:

Pui oasele de vită la fiert, aproximativ o oră, timp în care înlături spuma formată. După acest timp, scoți oasele de vită, completezi cu apă, adaugi o ceapă și zarzavaturile tăiate mărunt și le fierbi în continuare.

Pentru perișoare, amesteci carnea tocată cu ceapa rămasă, ouăle, orezul fiert separat, verdeața tocată, cimbru, sare și piper, după gust. Modelezi cu mâna perișoare rotunde, de mărimea unei măsline. Perișoarele se introduc în supă și se fierb la foc mic, timp de 15 minute. Când sunt aproape fierte, adaugi bulionul, borșul fiert separat și spumat. Servești borșul de perișoare fierbinte, cu leuștean verde tocat.

 

Sfaturi!

Perișoarele pot fi preparate și fără orez. În acest caz, pui orez în ciorbă și îl fierbi împreună cu zarzavaturile.

În loc de pastă de roșii poți folosi roșii proaspete, curățate de pielițe și de semințe, tăiate cubulețe.

La sfârșit, poți adăuga tarhon tocat, în loc de leuștean.

Borșul de perișoare îl poți acri și cu zeamă de lămâie, suc de roșii, bulion, atunci când nu ai borș de casă.

 

 

 

My title page contents