Jucării periculoase pentru copii. Chiar și jucăriile le pot face rău copiilor

Jucării periculoase pentru copii

Încă de când se nasc, copiii sunt înconjurați de jucării. În fiecare an, lumea jucăriilor devine din ce în ce mai variată, dar în același timp și mai periculoasă. Există multe cazuri în care anumite jucării au afectat sănătatea fizică și psihică a copiilor, în loc să le aducă bucuria. Iată câteva exemple de jucării periculoase, pe care părinții trebuie să evite să le cumpere și să le ofere copiilor, mai ales dacă sunt foarte mici.

Jucării periculoase pentru copii sub 3 ani

Jucării din cauciuc cu vopsea periculoasă, provenite din China

Sunt foarte populare și adesea achiziționate pentru că au prețuri mici și sunt copii fidele ale unor jucării de brand. Jucăriile produse în China, cumpărate din piață sau din diferite magazine pe stradă, pot provoca copilului cea mai puternică alergie și otrăvire alimentară, deoarece conțin o concentrație mare de fenol.

 

Jucării din pluș

Multe jucării din pluș sunt umplute cu tot felul de materiale care pot provoca crize de astm copiilor. Dar chiar și o jucărie moale și pufoasă din materiale de înaltă calitate reprezintă un pericol pentru sănătatea copiilor. Deoarece plușul este un mare colector de praf, acarieni și microbi. Aceste jucării ar trebui spălate și dezinfectate foarte des.

 

Jucării cu detalii/piese mici

Și jucăriile foarte mici pot fi periculoase pentru copii. Cele din care se pot desprinde sau rupe, cu ușurință, o mică parte (arc, șuruburi, picior) sau cele care se pot dezasambla în părți mici (Lego, Kinder Surprize).

Când cumpărați o jucărie zornăitoare pentru copii mici, e necesară verificarea calității materialelor utilizate. Precum și rezistența părților și vopseaua aplicată, deoarece copiii aflați la această vârstă bagă absolut totul în gură.

 

Neokub

Jucăria a fost creată la sfârșitul secolului al XX-lea pentru dezvoltarea logicii și gândirii și s-a dovedit a fi foarte periculoasă pentru copii. Din cauza mărimii mici a mărgelelor (bilelor) magnetice, copiii mici le pot înghiți, provocând leziuni mecanice grave la nivelul tractului intestinal. Extragerea lor este foarte periculoasă și problematică.

Păpușa Barbie

Această păpușă este considerată periculoasă pentru dezvoltarea psihică a fetelor tinere. Nu le transmite o dorință naturală să se joace „de-a mama și fiica”, contribuind la dezvoltarea instinctului lor maternal. Jocul cu păpușa Barbie duce la un sentiment de nemulțumire față de sine (în special în privința aspectului) și le determină pe fetițe să-și dorească un stil de viață adult (make-up, îmbrăcăminte, atragerea atenției bărbaților).

Darts

Jucarea acestui joc fără supravegherea adulților conduce la un număr mare de accidente în cazul copiilor.

Pistoale și alte arme

Jucăriile sub formă de arme nu doar că nu sunt educative din cauza mesajului pe care-l transmit, dar pot fi periculoase prin forma lor: pistol cu ​​gloanțe, bastoane, cuțite etc. Copiii se pot răni cu jucăriile de acest gen și cu accesoriile ce le însoțesc.

 

 

My title page contents