Rețete pe care le pot face copiii. Deserturi ușoare din fructe de sezon.

Rețete pe care le pot face copiii

Sunt multe rețete pe care le pot face copiii și nu trebuie să ezitați să le testați împreună. Încă de când sunt mici, copiii sunt interesați de activitățile noastre din gospodărie, mai ales din bucătărie. Sunt curioși și încearcă să ne imite comportamentul. Ba chiar vor să ne dea o mână de ajutor în pregătirea hranei. De ce nu? Mai ales că ei învață la grădiniță cum să pregătească diferite rețete, simple și fără posibile pericole. Și pregătirea hranei împreună cu mama lor este o lecție din care copiii învață foarte multe. Iar la sfârșit, când sunt lăudați pentru rezultat, ei se simt minunat!

 

Frigărui de fructe

Ai nevoie de:

2 bețe pentru frigărui (din bambus)

10 cubulețe de pepene galben

6 cireșe, fără sâmburi

4 cubulețe de piersică

4 boabe de strugure (alb sau negru)

 

Pregătești așa:

Cantitățile sunt pentru două porții. De aceea, toate se împart la 2. Copilul ia fiecare băț de frigăruie și începe să înfigă câte un cubuleț de pepene galben, apoi o cireașă, o bucățică de piersică și repetă, combinând fructele fie în aceeași ordine, fie după cum dorește el. La final, încheie șirul fructelor de pe bățul de frigăruie, cu o boabă de strugure.

Sfat! Ca garnitură la aceste frigărui de fructe, copilul poate alege un sos de vanilie, o budincă de vanilie sau o cupă de înghețată de vanilie sau din frișcă.

 

Milkshake cu lapte, brânză dulce și fructe de pădure

Ai nevoie de :

1 pahar cu lapte

3 linguri de brânză dulce de vacă

1 cupă de înghețată de vanilie

4 linguri cu zmeură (proaspătă sau congelată)

4 linguri de mure sau căpșuni (în funcție de preferințe)

 

Pregătești așa:

Copilul ia toate ingredientele și le pune în vasul robotului de bucătărie sau, cel mai bine, dacă are, într-un blender. Dacă e prea mic copilul, mama îl va ajuta să pornească aparatul și îl va supraveghea cât timp îl folosește. Va rezulta un amestec roz (dacă s-au folosit căpșuni) sau mai mov (dacă au fost folosite mure). Milkshake-ul se pune într-un pahar transparent, cu un pai gros și se consumă cât mai repede, cât sunt fructele proaspete și nu își schimbă gustul sau culoarea.

 

Mousse de căpșuni

Porții: 4

 

Ai nevoie de:

225 g căpșuni gata curățați

30 g zahăr pudră

200 ml frișcă lichidă proaspătă

 

Pregătești așa:

Căpșunele gata curățate le tai în bucăți mici.

Apoi le amesteci cu zahăr pudră și le zdrobești.

Treci piureul de fructe obținut printr-o sită, pentru a elimina semințele. Lași piureul de căpșuni circa 15 minute la rece, în frigider.

Bați cu mixerul frișca lichidă și o adaugi în 3 etape peste piureul de căpșuni.

Transferi toată compoziția într-un poș sau pungă și o tai la un vârf.

Iei 4 cupe sau pahare și pui cu poșul spuma de căpșuni în cantități egale în toate cele 4 cupe. Apoi dai la frigider, pentru cel puțin 3 ore înainte de consum.

Puteți pregăti multe alte rețete împreună cu copiii sau chiar ei singuri.

My title page contents