Brioșe înalte și pufoase cu căpșuni

Brioșe înalte și pufoase cu căpșuni tăiate în bucăți! Brioșele cu căpșuni sunt delicii foarte simple din fructe, cu o textură super moale, cu căpșuni proaspete, parfumate cu lămâie și caramelizate la suprafață! O delicatesă unică, care trebuie făcută și refăcută, când acest fruct abundă în piețe: din martie până în iunie!

Este o rețetă foarte ușoară și foarte rapidă, cu un aluat care poate fi preparat în doar 10 minute.

Perfecte pentru micul dejun sau ca gustare, pentru adulți și copii, pentru a sărbători Ziua Mamei, o după-amiază cu prietenii, pentru a îmbogăți bufetele delicioase de primăvară, pentru a fi luate în pachețelul de școală sau chiar pentru excursii sau picnicuri în afara orașului! Însoțite de o cafea sau suc, brioșele cu căpșuni sunt, de asemenea, delicioase ca atare.

 

Brioșe înalte și pufoase cu căpșuni

Porții: 6 mari sau 8 medii

Pregătire: 10 minute

Coacere: 25 de minute

Ai nevoie de:

300 gr căpșuni

200 g făină ’00

100 g zahăr + câteva linguri pentru decor

60 g unt topit (sau 60 g ulei de floarea-soarelui)

1 ou

80 ml lapte

80 g iaurt simplu îndulcit (sau iaurt cu căpșuni sau caise)

1 linguriță suc de lămâie

coaja de la 1/2 lămâie mare

1 lingură praf de copt

1 vârf de cuțit de sare

Pregătești brioșe înalte și pufoase cu căpșuni așa:

Adaugi mai întâi toate ingredientele uscate și amesteci zahărul și coaja de lămâie. Apoi adaugi făina cernută și praful de copt și un vârf de sare peste compoziția de zahăr și coajă de lămâie.

Într-un alt castron, amesteci iaurtul, untul topit, oul, laptele și sucul de lămâie.

Speli căpșunile, le cureți, le cântărești și le tai în bucăți mici.

Urmează separarea ingredientelor uscate de cele lichide. Torni ingredientele lichide în castronul mare și amesteci rapid cu o spatulă pentru a forma un aluat.

Adaugi căpșunile în aluat, având grijă să lași câteva linguri deoparte.

Introduci cupele în formele de brioșe și torni aluatul așa încât să ocupe aproximativ 3/4 din suprafața formei de brioșe.

Așezi câteva bucăți de căpșuni pe suprafața brioșelor și, în final, presari cu zahăr. Adaugi căpșuni deasupra.

Coci brioșele cu căpșuni într-un cuptor preîncălzit la 180 ° Celsius timp de aproximativ 25 de minute. Timpul poate scădea sau crește cu câteva minute, în funcție de dimensiunea cupelor folosite!

Scoți brioșele din cuptor când acestea au un aspect maro auriu la suprafață și le lași să se răcească.

Brioșele cu căpșuni sunt gata să fie savurate. Le poți servi cu bucăți de căpșuni proaspete. Se topesc în gură!

Cum se păstrează brioșele de căpșuni?

Brioșele cu căpșuni se păstrează perfect timp de 3 zile, iar cel mai bine atunci când sunt acoperite într-o formă de tort!

My title page contents