Biscuiți cu lămâie, fără gluten – delicioși și moi

Biscuiți cu lămâie, fără gluten – delicioși și moi

Biscuiți cu lămâie, fără gluten, perfecți ca desert simplu sau alături de o cafea. De asemenea, acest desert fără gluten poate fi savurat fie la micul dejun, împreună cu o ceașcă fierbinte de lapte, sau la o gustare de după-amiază împreună cu un ceai bun. Biscuiții moi cu lămâie, fără gluten, sunt perfecți pentru celiaci. Pot fi pregătiți și într-o variantă fără lactoză.

Biscuiții cu lămâie preparați cu făină de orez, au o consistență deosebit de sfărâmicioasă și sunt una dintre acele rețete rapide și ușoare care necesită câteva minute de gătit și apoi de odihnă.

Biscuiți cu lămâie, fără gluten

Porții: 8

Preparare: 25 minute

Coacere: 15 minute

Ai nevoie de:

• 100 g zahăr

• 1 ou

• 70 ml ulei de semințe (la alegere)

• 1 lămâie organică

• 2 linguri de suc de lămâie organică

• 180 g făină de orez

• 40 g amidon de porumb

• 60 g unt

• 7 g praf de copt

Pregătești biscuiți cu lămâie, fără gluten așa:

Pui oul întreg într-un vas și îl amesteci cu ajutorul unui tel, cu uleiul de semințe ales și cu zahărul. Amestecă totul energic, și de îndată ce amestecul începe să capete o consistență spumoasă, razi direct în vas coaja unei lămâi bio.

Apoi adaugi în castron făina, untul bine înmuiat și sucul de lămâie. Toate ingredientele sub formă de pulbere trebuie cernute, pentru a evita formarea de bulgări.

Lucrezi amestecul cu o spatulă de silicon, până când are un aspect neted și omogen.

Iei apoi bucăți mici de aluat și le dai forma pe care o preferi. Important este să respecți aceleași dimensiuni.

Apoi pui biscuiții într-o tavă, acoperită cu hârtie de copt și îi lași în cuptor timp de aproximativ 15 minute la 175 ° C.

Când biscuiții sunt rumeniți la suprafață, îi scoți din cuptor și îi lași la răcit, asezând-i pe un grătar.

Sugestie:

De asemenea, poți prepara acești biscuiți simpli și buni, fără gluten și lactoză, cu lămâie după aceeași procedură de mai sus, dar cu următoarele ingrediente: 150 g făină de orez, 45 g zahăr, 1 cană de orez, 2 linguri de suc de lămâie bio și coaja acesteia rasă, 1 ou.

Cum păstrezi biscuiții:

Biscuiții cu lămâie, fără gluten, chiar și în varianta fără lactoză, pot fi păstrați într-un recipient ermetic sau într-un borcan de sticlă cel mult 3 zile.

My title page contents