Supă de varză și fasole boabe

Alege să pregătești o supă de varză și fasole boabe. Această supă – ciorbă clasică și revigorantă de varză și fasole este masa perfectă de mâncat într-o zi rece de iarnă sau într-o zi de post. Cald și parfumat, acest preprat conține toate aromele iernii.

Supă de varză și fasole boabe

Porții: 4

Pregătire: 15 minute

Fierbere: 60 de minute

Ai nevoie de:

100 gr de fasole și amestec de leguminoase uscate (mazăre, linte, fasole ochi-negru sau fasole neagră)

150 gr de orz perlat

1 varză mică

2 cartofi

1 morcov

100 gr țelină

1 ceapă

1 praz mic

1 tijă de țelină

2 litri de bulion de legume

1 lingură de ulei de măsline extra virgin

sare și piper

Pregătești așa:

Cu o seară înainte, pune la înmuiat leguminoasele și orzul. Astfel se vor înmuia și vor fi mai ușor de gătit. A doua zi, scurge leguminoasele de apă, și procedează la fel și cu orzul, după care clătește-l sub jet de apă. Toacă mărunt prazul, ceapa și tija de țelină. Taie țelina, cartofii și frunzele de varză în fâșii, după ce le-ai spălat în prealabil.

Încălzește 1 lingură de ulei de măsline extravirgin într-o oală mare. Călește ușor legumele timp de aproximativ zece minute. Adaugă apoi leguminoasele și orzul. Sărează ș piperează ușor. Adaugă bulionul de legume după ce l-ai dat în clocot și lasă să fiarbă totul cel puțin 1 oră, amestecând din când în când.

Când e gata, servește supa fierbinte, însoțind-o cu felii de pâine prăjită și o porție zdravănă de parmezan ras. Dacă ții post, renunță la parmezan.

My title page contents