10 lucruri de făcut înainte de naștere pentru a te bucura pe deplin de momentul nașterii

10 lucruri de făcut înainte de naștere – Sfaturi care să-ți fie de folos pentru a ajunge în sala de naștere liniștită și împăcată că ai lăsat totul în regulă acasă și ai făcut tot ce ți-ai propus. Și, prin urmare, pentru a te bucura cu seninătate de primele săptămâni cu bebelușul.

Mai ales pentru femeile care experimentează prima lor sarcină, este posibil să nu fie evident că, după naștere, nu vor avea prea mult timp la dispoziție pentru a gestiona acele treburi casnice și personale care obișnuiau să le ocupe zilele și weekend-urile într-un mod mai mult sau mai puțin plăcut.

Primele șase luni ale nou-născutului sunt adesea trăite cu multe întreruperi de la normal, de către noii părinți; cu sentimentul că toate obiceiurile anterioare sunt anulate brusc.

Tocmai în acest sens, pentru a nu lăsa nimic neterminat, dar mai ales pentru a-ți face viața mai ușoară, iată…

10 lucruri de făcut înainte de naștere!

Pregătește geanta de luat la spital cu lucrurile tale și ale bebelușului

Înainte de a pleca la spital să naști, cu câteva săptămâni în avans, pregătește din timp valiza pentru tine și copilul tău cu toate lucrurile necesare pe perioada șederii la spital.

Montează pătuțul, pregătește masa de înfășat…

Asamblează pătuțul, masa de înfășat și pregătește un dulăpior pentru a păstra hainele bebelușului la sosire; poate fi în camera lui sau în spațiul pe care i l-ai alocat în casă.

Mergi la coafor

O tunsoare frumoasă, ușor de întreținut și comodă, dar care ți se potrivește, iată ce poți face cu câteva zile înainte de naștere. După aceea, o vizită la coafor nu va fi primul lucru care îți vine în minte și nici timp nu o să mai ai!

Fă-ți o programare la cosmetică

O epilare cu ceară te va ajuta să te simți mai confortabil la spital; dar și o manichiură și o pedichiură pe placul inimii. Va fi o modalitate de a avea grijă de tine în acest moment de așteptare și te va face să te simți mai ordonată în primele săptămâni când ești acasă cu cel mic.

Fă ordine în casă, cel puțin în lucrurile mari

În timp ce aștepți sosirea momentului nașterii, poți aranja lucrurile în dulapuri; astfel vei elimina obiecte vechi sau haine pe care nu le mai folosești și care ocupă spațiu inutil creând praf și dezordine. Gândește-te acum cum să le gestionezi sau să scapi de ele; după naștere va fi foarte dificil să găsești timpul și energia pentru a face acest lucru.

Petrece un weekend romantic într-un loc relaxant

Cu puțin timp înainte de naștere, bebelușul este destul de mare și problemele sarcinii au cam trecut; astfel că ar fi minunat să vă puteți bucura de ultimele zile „ca un cuplu” într-un loc relaxant. Atenție: nu prea departe de casă!

Rezervă o seară cu prietenii

În primele luni cu micuțul, va fi dificil să organizezi întâlnirea obișnuită cu prietenii cei mai buni, pentru a trăi împreună momente de destindere. Fă-ți timp să o faci înainte de naștere!

Ocupă-te de aprovizionarea cu alimente

Dacă mama sau soacra nu sunt disponibile să gătească pentru tine și soțul tău, aprovizionează-te cu alimente ușor de pus pe masă. Cumpără felii de carne și pește proaspete, pe care le vei dezgheța și pregăti rapid în zilele de după naștere. Timpul dedicat ție va fi aproape inexistent, astfel că îți va fi de mare ajutor să ai alimente la îndemână. În acest fel, te vei hrăni mai bine și pentru alăptare.

Mergi la cinema

La cinema rulează filmul tău preferat? Profită de timpul pe care îl mai ai doar pentru tine și mergi să vizionezi filmul dorit. Data viitoare când vei pune piciorul într-un cinematograf, va fi probabil împreună cu cel mic pentru a vedea cel mai recent desen animat Walt Disney!

Termină de citit romanul de pe noptieră

După naștere, o vreme nu prea mai ai vreme de romane. Acestea vor fi înlocuite cu manualele de îngrijire a copiilor! Profită de timpul pe care îl mai ai și citește ce-ți place!

My title page contents