Acneea în sarcină. 6 remedii naturale anti-acnee

Acneea în sarcină. 6 remedii naturale anti-acnee

Acneea în sarcină, o problemă pentru multe viitoare mămici. Multe femei se confruntă cu această neplăcere în timpul sarcinii. Mai ales în primul și în al doilea trimestru.

O creștere a hormonilor (numiți androgeni) poate determina glandele din pielea ta să producă mai mult sebum – o substanță uleioasă, ceroasă. Acest ulei poate înfunda porii și poate duce la dezvoltarea de bacterii, inflamații și alte complicații.

Conform unor studii, femeile care sunt predispuse la acnee în perioadele menstruale, au o probabilitate mai mare de a se confrunta cu acnee și în sarcină. Din fericire, atât acneea din sarcină, cât și acneea postpartum sunt, de obicei, temporare. Problemele se rezolvă când hormonii revin la normal.

 

Iată câteva sfaturi pentru a trata acneea în sarcină, de la remedii naturale, la îngrijirea zilnică:

1. Oțet de cidru de mere

Amesteci o parte de oțet de mere nefiltrat cu trei părți apă distilată. Vei obține un toner foarte bogat în enzime și alfa-hidroxi acizi. Înmoi o dischetă de bumbac în amestecul de oțet de cidru de mere diluat și aplici pe ten, pentru a absorbi excesul de grăsime.

Este important ca oțetul de cidru de mere să fie diluat cu apă distilată. Dacă apare uscăciune excesivă, acest tratament trebuie întrerupt. Nu folosi niciodată oțet nediluat pe piele, deoarece este foarte acid și poate provoca arsuri.

2. Bicarbonat de sodiu

Aplicat pe piele, bicarbonatul de sodiu usucă grăsimea și favorizează vindecarea. Totuși, profesioniștii din domeniul sănătății nu-l recomandă pe scară largă, deoarece poate irita pielea și poate elimina uleiuri de protecție importante. Cel mai bine este să-l folosești doar ca tratament de moment, când apare acneea.

Amesteci 1 lingură de bicarbonat de sodiu cu 1 lingură de apă. Aplici amestecul pe fiecare coș în parte, nu pe întregul corp sau pe față. Lași să se usuce înainte de spălare.

3. Citrice

Acidul alfa hidroxi se găsește în fructele citrice precum lămâile. Când aplici sucul unei lămâi pe pielea ta, aceste gest ajută la decuplarea porilor și la eliminarea celulelor moarte ale pielii. Aceste proprietăți astringente și antibacteriene ale lămâii o fac eficientă ca exfoliant.

Aplică suc de lămâie direct pe pete cu o dischetă de bumbac. Lași să acționeze 10 minute sau până se usucă, apoi clătești cu apă rece.

4. Mierea, caImant pentru piele

Mierea are proprietăți antibacteriene și antiseptice. De asemenea, este un calmant pentru piele. Înainte de a o aplica, clătești mai întâi fața cu apă caldă. Aplici mierea direct pe zona afectată. O lași pe piele timp de 20 până la 30 de minute. Clătiți apoi fața cu apă caldă.

5. Ulei de nucă de cocos

Uleiul de nucă de cocos are proprietăți antibacteriene și antifungice. De asemenea, este calmant pentru piele și foarte ușor de absorbit. Aplici ulei de nucă de cocos în loc de hidratant, înainte de a merge la somn.

6. Ovăz și castraveți

Castraveții și fulgii de ovăz oferă proprietăți calmante și de răcire pentru piele. Pur și simplu amesteci, pui în congelator și aplici pe față timp de 10 până la 15 minute înainte de a te spăla.

 

Sfaturi generale pentru îngrijirea pielii. Cum să eviți acneea în sarcină

Nu te spăla excesiv

Spălarea pielii în exces elimină umiditatea naturală. Acest lucru poate crește apoi producția de ulei din piele și te predispune mai mult la acnee. De asemenea, apa foarte caldă îți poate usca pielea. Este recomandată utilizarea unui produs de curățare blând, fără săpun, cu apă rece sau călduță dimineața, noaptea și după o transpirație abundentă.

Evită frecarea agresivă a pielii

Fă-ți o exfoliere blândă. Folosește-ți mâinile sau o cârpă moale și, prin presare blândă, curăță-ți pielea cu mișcări circulare. Spală și clătește bine.

Cele mai bune practici pentru a evita acneea

Grija pentru pielea ta în timpul sarcinii nu trebuie să fie dificilă. Iată câteva dintre cele mai bune practici care vor ajuta pielea să rămână frumoasă, strălucitoare și fără acnee.

  • Păstrează-ți pielea hidratată, consumând apă purificată. Evită băuturile carbogazoase și prea multă cofeină;
  • Ai grijă să ai o dietă hrănitoare, cu fructe și legume proaspete, surse slabe de proteine ​​și grăsimi sănătoase precum avocado și nuci. Evită zaharurile rafinate și alimentele procesate;
  • Fă-ți timp să te odihnești și să te relaxezi. Stresul și oboseala pot declanșa acneea;
  • Schimbă des pernele și prosoapele;
  • Evită să îți atingi fața cu mâinile, care pot transmite bacterii;
  • Spală-ți părul în mod regulat, în special dacă este gras și încearcă să nu-l ții lipit de față;
  • Consultă-ți întotdeauna medicul înainte de a utiliza un tratament sau o mască. Este posibil ca unele ingrediente din produsele obișnuite de îngrijire a pielii, cum ar fi acidul salicilic și vitamina A, să nu fie sigure în timpul sarcinii.

 

My title page contents