Acneea este una dintre cele mai frecvente afecțiuni ale pielii, afectând aproximativ 85% dintre oameni la un moment dat în viață. Dacă cea de la pubertate va trece de la sine, acneea la maturitate este o reală problemă estetică.

Tratamentele convenționale pentru acnee pot fi costisitoare și adesea pot avea efecte secundare nedorite precum uscăciunea, roșeața și iritația. Acest lucru a determinat multe persoane să caute variante mai blânde de tratamente, care pot fi aplicate și acasă. Îți prezentăm în cele ce urmează câteva tratamente naturiste pentru acneea la maturitate, susținute științific.

Acneea la maturitate

Fiecare por este conectat la o glandă sebacee, care produce o substanță uleioasă numită sebum. Sebumul suplimentar poate acoperi porii, determinând creșterea unei bacterii cunoscute sub numele de Propionibacterium acnes sau P. Acnes. Celulele albe din sânge atacă P. acnes, ceea ce duce la inflamarea pielii și acnee. Unele cazuri de acnee sunt mai severe decât altele. La dezvoltarea acneei contribuie mai mulți factori, inclusiv genetica, dieta, stresul, modificările hormonale și infecțiile. Iată remediile promise:

Aplică oțet din cidru de mere

Oțetul de cidru de mere se face prin fermentarea cidrului de mere sau a sucului nefiltrat din mere presate. Ca și alte oțeturi, este cunoscut pentru capacitatea sa de a lupta împotriva multor tipuri de bacterii și viruși. Oțetul din cidru de mere conține însă mai mulți acizi organici – succinic și lactic – care au dovedit că pot anihila P. Acnes.
Amestecă o parte de oțet din cidru de mere cu trei părți de apă. După curățarea tenului, aplică soluția cu ajutorul unei dischete de bumbac. Lasă timp de 15-20 de secunde, clătește cu apă și lasă pielea să se usuce. Repetă procedeul de două ori pe zi.

Ia suplimente cu zinc

Zincul este un nutrient esențial în creșterea celulelor, producția de hormoni, metabolism și funcția imunitară. Este, de asemenea, unul dintre cele mai studiate tratamente naturale pentru acnee. Doza optimă de zinc pentru acnee nu a fost stabilită, dar mai multe studii au arătat o reducere semnificativă a acneei folosind 30-45 mg de zinc. Nu depăși această doză pentru că are efecte adverse precum durerile de stomac și afectarea intestinelor. Reține că aplicarea zincului pe piele (unguente) nu s-a dovedit a fi eficientă, pentru că nu este absorbit în mod eficient.

Folosește măștile cu miere și scorțișoară

Atât mierea cât și scorțișoara sunt surse excelente de antioxidanți. Studiile au descoperit că aplicarea antioxidanților pe piele este mai eficientă în reducerea acneei decât peroxidul de benzoil și retinoizii (substanțe cu proprietățti antibacteriene). Mierea și scorțișoara au, de asemenea, capacitatea de a combate bacteriile și de a reduce inflamația, cei doi factori care declanșează acneea
Amestecă două linguri de miere cu o linguriță de scorțișoară. Curăă fața și apoi aplică această mască. Las-o să acționeze 10-15 minute și apoi clătește cu apă.

My title page contents