5 Pași pentru hidratarea pielii iarnă – tot ce trebuie să știi ca mamă

hidratarea pielii iarna

Când vine vremea rece, este și momentul în care trebuie să aflii totul despre hidratarea pielii iarna! Menține-ți pielea catifelată, fină și proaspătă în sezonul rece, și te vei bucura de un corp frumos, dar și sănătos!

Există cinci pași importanți, pe care trebuie să îi urmezi atunci când îți dorești o piele hidratată:

Exfoliază, pentru ca astfel loțiunea va intra mai bine în piele!

Hidratarea pielii iarna, ca și în orice alt sezon, depinde de exfoliere. În timpul dușului, sau atunci când îți faci baie, nu uita să îți exfoliezi pielea. Optează pentru un exfoliant pe bază de zaț de cafea sau pe bază de zahăr.

Astfel vei îndepărta celulele moarte, iar tratamentele și loțiunile hidratante vor intra mai ușor în piele. În acest fele, ele vor acționa în profunzime, lăsând pielea hidrată și catifelată.

Alege metoda pentru hidratarea pielii iarna cat mai potrivita pentru tine

Există diferite tipuri de piele și diferite metode de hidratare. În funcție de cât de uscata este pielea ta, poți alege dacă optezi pentru un ulei de cocos sau pentru o cremă parfumată, cu miros tropical.

Dacă pielea ta este foarte uscată cel mai bine alegi uleiul de cocos. astfel vei hidra intens și vei putea reface stratul superior de la nivelul pielii.

Mai mult decât atât, poți alege o crema pe baza de glicerină pe care să o aplici dimineața, înainte să pleci la birou. Aceasta îți va hidrata pielea uscată și va trata și remedia crăpăturile.

Ce faci cu mâinile in sezonul rece?

Când vine vorba de hidratarea pielii iarna, ca și în celelalte sezoane, mâinile necesită mult mai multă atenție. Sunt o parte extremă a corpului, ceea ce înseamnă că sunt mult mai expuse vântului și temperaturii scăzute.

Noi îți recomandăm un tratament: seara, înainte de culcare, aplică ulei de cocos pe mâini. Pune apoi o pereche de mânuși din bumbac. Dormi cu ele peste noapte! Dimineața pielea ta vi fi mult mai hidratată!

Mai mult decât atât, un alt lucru eficient pe care îl poți face este să ții mereu cu tine o cremă de mâini. Aplic-o ori de câte ori ai puțin timp liber și îți va menține  pielea hidratată, iar tu vei reuși să eviti crăpăturile.

O cremă pentru copii este esențială în sezonul rece!

Chiar dacă poate părea greu de crezut, și cei mici au nevoie de o cremă hidratantă în sezonul rece! Spre exemplu, alege variante cremoase, cu miros plăcut, pentru copii.

Cei mici au pielea mult mai sensibilă ca adulții așa că cel mai indicat ar fi să alegi produse din game special create pentru copii.

Nu uita de balsamul de buze!

În sezonul rece, atât voi, cât și cei mici veți avea nevoie de un balsam de buze. Vântul și vremea răcoroasă vă vor crăpa buzele, iar astfel vor apărea stările de discomfort și senzațiile de usturime.

Tocmai de aceea, ar fi bine să aveți fiecare balsamul lui de buze. Pentru cei mici cumpără variante speciale pentru copii, sau dermatocosmetice intens hidratante. Pentru adulți, apelează la balsamul tău de buze preferat pentru tine și la unul lipsit de miros, intens hidratant pentru iubitul tău!

 

 

 

 

My title page contents