Mamele stresate și obosite au nevoie de uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale te pot ajuta pentru a obține o viață mai relaxantă, pentru a controla cu calm situațiile de peste zi, pentru a le gestiona mult mai bine. Folosirea uleiurilor esențiale chiar face minuni!

Cum te ajută folosirea unui ulei esențial?

1. Sprijină sistemul imunitar. 

Mamele nu își permit luxul de a fi bolnave și nici nu e de dorit. De aceea, folosirea uleiurilor esențiale ajută la susținerea sistemului imunitar.

Îți poți crea propriul spray pentru dezinfectarea mâinilor, prin combinarea a 10 picături din uleiul preferat și 1 linguriță de tinctură de hamamelis (substanțele din hamamelis au efecte antiinflamatorii, antimicrobiene și sunt tonice vasculare) într-o o sticlă cu pulverizator. Adaugi și 4 linguri de apă distilată.

2. Contribuie la un somn sănătos. 

După ce devii mamă, poți avea probleme cu somnul, iar ocazional insomnii. Uleiurile esențiale te vor ajuta să ai un somn mai bun, îți vor da o stare de calm. Lavanda este de mare folos în asigurarea unei atmosfere liniștitoare în dormitor, mai ales înainte de somn.

Poți obține propriul ulei esențial, amestecând 10 picături de lavandă și 1 linguriță de tinctură de hamamelis, într-o sticlă cu pulverizator, apoi adaugi 4 linguri de apă distilată. Amesteci și pulverizezi pe pernă, în fiecare noapte, înainte de a dormi.

3. Ajută în caz de stres ocazional. 

Uleiurile esențiale, de asemenea, te ajută să gestionezi stresul ocazional și stările anxioase, mai ales cele ce apar seara. Poți amesteca 2 picături de ulei esențial anti-stres în puțin ulei purtător (este un ulei de bază, cum ar fi uleiul de măsline, uleiul de jojoba, uleiul de nucă de cocos etc.) și apoi să-l aplici, prin frecționare, pe gât, piept, picioare sau poți pulveriza pur și simplu în încăpere.

4. Suport pentru spatele obosit. 

Atunci când ai un copil mic ești nevoită să-l cari în brațe mai mereu.Un mic masaj cu ulei esențial face minuni și ajută la relaxarea spatelui și a zonei șoldului. Se aplică ulei esențial pe coloana vertebrală și se masează bine mușchii spatelui.

5. Relaxare.

Utilizarea uleiurilor esențiale este o alegere excelentă pentru a crește capacitatea de relaxare seara.

Pulverizează în dormitor ulei esențial de lavandă, pentru a-ți liniști mintea, corpul, după o zi grea.

Fă o baie relaxantă. Pune 4-6 picături de ulei esențial cu efect de calmare sau de lavandă, împreună cu o jumătate de cupă de săruri de baie direct într-o baie caldă, pentru o experiență relaxantă. Deoarece uleiul nu se va dizolva în apă, trebuie să lași sărurile să-l absoarbă mai întâi, apoi îl pui în apă pentru a dispersa uleiul esențial în apa de baie.

6. Bucură-te de un impuls, fără cofeină. 

Dacă suferi de oboseală cronică și încerci să reduci consumul de cofeină, uleiurile esențiale te vor ajuta în acest sens.

Elimină cofeina și difuzează în încăpere 3 picături de ulei esențial de lămâie și 3 picături de ulei esențial de mentă pe zi, dimineața.

Amestecă 1 picătură de ulei esențial de mentă, în  4 picături de ulei de bază (de purtător) și aplică în zona tâmplelor (evitând ochii).

Terapia cu uleiuri esențiale nu are efecte adverse. Trebuie doar să alegi ceea ce se potrivește nevoii tale și să le folosești fie intern, fie prin masaj, fie la baie.

My title page contents