beneficiile ceaiului negru

Beneficiile ceaiului negru sunt numeroase, iar dacă este cinsumat în cantitatea potrivită, ceaiul negru îți poate da un plus de energie și vitalitate. Potrivit lifehack.org, ceaiul negru aduce în casa ta următăarele beneficii:

1. Beneficiile ceaiului negru în sănătatea orală:

Potrivit lifehack.org, studiile finanțate de Asociația Pentru Cercetarea Sănătății de la Tea Trade sugerează că ceaiul negru reduce formarea plăcilor și limitează creșterea bacteriilor din cavitatea bucală. Polifenolii din ceaiul negru sunt responsabili pentru înlăturarea bacteriilor.

Mai mult decât atât, ceaiul verde te ajută să împiedici lipirea alimentelor de dinți. Astfel vei evita formarea acelor straturi pline de bacterii, care dăunează sănătății dinților.

2. Riscul accidentelor vasculare scade în cazul consumatorilor de ceai verde:

Specialiștii sunt de părere că, cei care consumă una sau mai multe cești de ceai verde sau negru pe zi se expun unor riscuri mai mici de accidente vasculare. Potrivit unui studiu efectuat de Arab L. în 2009, indiferent de țara de origine a oamenilor, persoanele care beau ceai negru au avut un procent mai mic (21%) al riscului de accidente cario – vasculare cerebrale, decât în cazul persoanelor care nu consumă deloc acest tip de ceai.

3. Beneficiile ceaiului negru: proprietățile antioxidante

Ceaiul negru conține polifenoli. Acești antioxidanți ajută la încetinirea/ stoparea daunelor provacate de tutuns sau alte substanțe toxice. Antioxidanții din ceaiul verde sunt diferiți de cei obținuți din fructe și legume și, prin urmare, ca o parte obișnuită a dietei noastre pot oferi beneficii suplimentare pentru un stil de viață sănătos.

4. Prevenirea cancerului cu ajutorul ceaiului negru:

Beneficiile ceaiului negru constau și în prevenirea cancerului. Consumat zilnic, acest ceai poate ajuta la prevenirea unor tipuri de cancer. De-a lungul timpului, mai multe cercetări au demonstrat că antioxidanții precum polifenolul și catechinii pot preveni apariția unor tipuri de cancer precum, printre care și cel ovarian. De-a lungul timpului, s-a sugerat că femeile care beau ceai verde, au o posibilitate mai mică să facă cancer ovarian.

5. Oasele sănătoase se întrețin cu sport și ceai verde

De asemenea, s-a sugerat și faptul că, persoanele care beau ceai verde în mod regulat au oase mai puternice și este mai puțin probabil să dezvolte artrita. Toate acestea se datorează produselor fitochimice din ceai.

6. Îmbunătățirea reacțiilor în condiții de stres:

Unul dintre beneficiile ceaiului negru? Starea de relaxare și de calm. Potrivit lifehack.org, studiile au demonstrat că aminoacizii găsiți în ceaiul negru te ajută să te relaxezi și să te concentrezi mai bine. Ceaiul negru reduce nivelul de cortizon din organism, hormon resposabil cu apariția stărilor de stres, atunci când este consumat în centități moderate, în mod regulat.

7. Ceaiul negru îți îmbunătățește sistemul imunitar:

Ceaiul negru este una dintre băuturile care ajută la stimularea sistemului imunitar. Mai mult decât atât, acest ceai conține tanini care au capacitatea de a lupta împotriva virușilor, și prin urmare te protejează de gripă și alți viruși pe care îi întâlnești în viața de zi cu zi.

8. Sănătatea tractului digestiv este stimulată de ceaiul verde:

Pe lângă îmbunătățirea sistemului imunitar, tanina are și un efect terapeutic asupra bolilor gastrice și intestinale. Mai mult decât atât, ceaiul verge ajută la scăderea activității digestive. Dacă ai probleme cu tractul digestiv, încearcă ceaiul negru, el va avea atât efect de detoxifiere cât și pentru un tranzit mai rapid.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

My title page contents