De ce te simti mereu dezamagita de oamenii din viata ta?

dezamagita

Dezamagirile fac parte din viata fiecaruia dintre noi, dar pentru unii acest lucru se cristalizeaza intr-o adevarata problema. Tu cum esti? Te simti mereu dezamagita de oamenii din viata ta?

 

Cine sunt permanent dezamagitii? Ei bine, cei care isi creeaza singuri propria suferinta, prin creditarea oamenilor din jur cu foarte multe asteptari.

Aceasta atitudine isi are originea mai cu seama in copilarie. De ce? Atunci, in anumite momente, parintii nostri nu au avut resursele necesare sau prezenta sa ne ofere ceea ce aveam nevoie, dar fara rea intentie. Aceste nevoi nerezolvate de parinti, lasa un gol interior.

Cum te simti mai bine?

In mod natural, cautam la altii ce ne lipseste. Tot la fel, dezvoltam anumite dependente, pentru a compensa ceea ce nu am primit. Cu cat este mai mare lipsa, cu atat dezvoltam o dependenta mai mare in relatie cu ceilalti. Iar atunci cand nu sunt capabili sa raspunda nevoilor noastre, suntem cuprinsi de furie si resentimente.

Aceasta nevoie interioara este cea care creeaza disfunctii in cele mai multe dintre relatii. Mecanismul arata cam asa:

Nevoie interioara nesatisfacuta = asteptari nerealiste vizavi de persoana = asteptari nesatisfacute = resentimente si furie = conflict si disperare = disfunctie si auto-sabotaj.

Nu doar ca proiectam asteptari nerealiste asupra altor persoane, dar permitem ca la randul nostru sa devenim vehicule pentru asteptarile nerealiste ale altora. Acest lucru mai este denumit co-dependenta. Se intampla atunci cand ne simtim goi pe interior. Cand am pierdut legatura cu sinele nostru autentic. Atunci credem, in mod eronat, ca suntem responsabili pentru suferinta altor persoane si ca ar trebui sa actionam pentru a le ajuta.

Nu ii putem repara pe altii

Este o falsa idee ca ii putem repara pe altii. Nu uita! Cand suntem aliniati cu propriul nostru sine si cu propria putere interioara, o sa putem pune punct acestei dinamici nesanatoase. Sa cautam siguranta emotionala intr-o sursa exterioara.

Numai atunci cand suntem constienti de nevoile noastre interioare si cautam sa raspundem acestor nevoi pe cont propriu, vom fi capabili sa ne angajam in relatii sanatoase.

Echilibru si pace

Atunci cand suntem echilibrati in interior, nu vom permite ca o alta fiinta sa devina dependenta de noi. De ce? Pentru ca trebuie sa stim ca oamenii ne vor dezamagi in mod constant. Si asta, mai ales, daca nu suntem constienti de propriile noastre nevoi interioare. 99% din dezamagirile noastre rezulta din faptul ca proiectam asteptari nerealiste in spatele altor persoane, sperand ca vor face munca in locul nostru.

 

 

Informatii preluate de pe drshefali.com.

 

 

My title page contents