Ca să arăți proaspătă în ziua de sărbătoare, iată câteva trucuri pentru a scăpa de cearcăne.

E tare grea săptămâna asta: cumpărături, curățenie, pregătiri pentru masa de Paște. Și toate astea printre picături, la întoarcerea de la job. Oboseala se va vedea pe chipul tău… Ca să arăți proaspătă în ziua de sărbătoare, iată câteva trucuri pentru a scăpa de cearcăne.

 

Aspectul pielii are un impact dramatic asupra aspectului general. Iar pleoapele umflate, pungile de sub ochii și cearcănele, unul de-a dreptul dezastruos. Chiar și atunci când de fapt te simți odihnită, existența acestora poate oferi o impresie total diferită. La polul opus, am spune. A le acoperi cu machiaj nu este soluția cea mai buna. Este doar una de compromis, când trebuie „să te arăți” în public și nu ai vreme să te ocupi pe îndelete de ochii tăi. Iată câteva trucuri pentru a scăpa de cearcăne și a avea o piele radiantă.

Trucuri pentru a scăpa de cearcăne

Avem tipuri diferite de piele, așadar fiecăreia dintre noi i se va potrivi un alt remediu. Încearcă-le pe toate pentru a-l descoperi pe cel care ți se potrivește.

Castraveți

Acesta este un tratament clasic. Castraveții au proprietăți astringente naturale care pot micșora vasele de sânge și pot ajuta la reducerea inflamației. Pune câte o felie subțire de castravete pe fiecare pleoapă și lasă-le acolo timp de cel puțin 15 minute.
O altă variantă este să razi castravetele, să îl pui într-un săculeț de tifon curat și să îl folosești ca pe o compresă, pe ochi.

Cartofi

Și cartofii au proprietăți antiinflamatorii care pot ajuta la reducerea pungilor de sub ochi. Curăță un cartof, dă-l pe răzătoare, presează ca să formezi o „chifteluță” și aplică pe ochi. Menține timp de un sfert de oră.

Plicuri de ceai verde

Ceaiul verde conține tanin, care este foarte eficient pentru reducerea inflamațiilor și cearcănelor. În plus, umiditatea din plicurile de ceai ajută la rehidratare, oferind strălucire pielii din jurul ochilor! Fierbe două plicuri de ceai apoi lasă-le în frigider să se răcească. După ce s-au răcit aplică pe ochi timp de 15 minute.

Lapte

Laptele oferă strălucire pielii și poate fi foarte util când vrei să scapi de cearcăne. Îmbibă în lapte două dischete demachiante din bumbac și aplică-le pe ochi. Așteaptă până se usucă (circa 30 de minute) apoi clătește cu apă caldă.

Ou și lămâie

Oul are un efect de strângere a pielii, iar sucul de lămâie oferă luminozitate și strălucire. Iar atunci când sunt combinate reprezintă un tratament revitalizant pentru ochi. Se amestecă un albuș de ou cu 3-5 picături de suc de lămâie. Se înmoaie două dischete demachiante în acest amestec, se stoarce lichidul în exces și se așază pe ochi. Așteaptă zece minute până să le îndepărtezi și să te clătești întâi cu apă caldă, apoi cu apă rece.

Avocado

Cearcănele pot face ca liniile fine de sub ochi să fie mai pronunțate. Avocado poate hrăni acea piele și îi poate oferi un aspect mai plin de viață! Combină cinci picături de ulei de migdale cu trei felii de avocado pasate pentru a forma o pastă. Pune această pastă pe ochi și las-o să acționeze timp de cinci minute. Clătește cu apă caldă.

Brânză de vaci

Pune o cantitate mică de brânză de vaci pe două dischete de bumbac. Așază-le pe pleoape timp de 15 minute, înainte de culcare. Dimineață, ochii vor arăta hidratați și odihniți!

Migdale

Migdalele sunt bogate în vitamina E, care ajută pielea să rămână hidratată și îi mențin elasticitatea. Lasă la înmuiat, peste noapte, câteva migdale. Zdrobește-le pentru a obține o pastă și adaugă câteva picături de lapte. Aplică pasta pe zona cearcănelor, sub ochi, și lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute. Clătește cu apă rece.

My title page contents