Sucuri naturale care te mențin sănătos și voios

Tu ce sucuri naturale care te mențin sănătos bei? Fructele nu numai că potolesc setea, ci posedă calități incredibile și sunt bogate în substanțe foarte utile pentru corpul nostru. Ideal ar fi să bei sucuri din fructe stoarse sau centrifugate, deoarece conțin aceleași substanțe și aceleași proprietăți sănătoase ca și fructele proaspete. Hidratează corpul și îl întărește cu vitamine (A și C), minerale (calciu, fier, potasiu), enzime, zaharuri și fibre.

 

Iată zece sucuri naturale de fructe care te mențin sănătos:

 

1. Sucuri naturale care te mențin sănătos: suc de caise

  • Caisa este bogată în magneziu, fosfor, fier, calciu, potasiu, indicată pentru persoanele anemice, epuizate, deprimate sau care suferă de oboseală cronică. Are vitamina A care ajută la stoparea efectelor radicalilor liberi. Este un puternic antioxidant și utilă pentru dezvoltarea osoasă. Conține fibre, utile pentru pierderea în greutate și controlul hiperglicemiei.

2. Suc de Avocado

  • Avocado este o sursă incredibilă de energie. Fiind bogat în proteine ​​și minerale, dar și în acizi grași, cum ar fi Omega 3, ajută la contracararea colesterolului și a zahărului din sânge care dăunează în cazul bolilor cardiovasculare. Avocado este, de asemenea, bogat în substanțe antioxidante care ajută la protejarea pielii de riduri, întârziind îmbătrânirea țesuturilor.

3. Suc de fructe de pădure

  • Afine, mure și zmeură, toate sunt bogate în vitamina A, B1, B2 și C și conțin săruri minerale, inclusiv potasiu. De asemenea, sunt bogate în apă și fibre esențiale, bune pentru a regla intestinul. Nu conțin multe calorii, ajută vederea și îmbunătățește pielea. Afinele, în special, sunt un aliat natural pentru vasele capilare și împotriva hipertensiunii arteriale.

4. Suc de fructul pasiunii (sau Maracujà)

  • De origine sud-americană, fructul pasiunii este bogat în potasiu și calciu, dar și în vitaminele A și C. Protejează pielea, luptă împotriva îmbătrânirii celulare, ameliorează inflamația și relaxează nervii. În plus, facilitează relaxarea și somnul pe timp de noapte.

5. Sucuri naturale care te mențin sănătos: suc de lămâie

  • Poate cel mai cunoscut fruct din lume, lămâia are o cantitate mare de vitamina C care întărește sistemul imunitar și tonifică pielea. Are proprietăți diuretice care facilitează activitatea renală, promovează eliminarea excesului de lichide și detoxifiază ficatul și intestinele. Coaja de lămâie, care poate fi galbenă sau verde, în funcție de sezon, este bogată în uleiuri esențiale.

6. Suc de mango

  • Fructul național al Indiei, Pakistan și larg răspândit în America Centrală și de Sud, mango posedă proprietăți anti-cancer, datorită prezenței unei substanțe antioxidante denumite „lupeol”. Grație conținutului ridicat de substanțe minerale, mango are proprietăți laxative și diuretice. Și este ideal împotriva retenției de apă. Excelent  în momente de stres. În plus, crește sistemul imunitar datorită numeroaselor vitamine pe care le conține.

7. Suc de mere

  • Sub formă de diferite soiuri și datorită numărului mare de proprietăți benefice, mărul este o adevărată farmacie. Are vitamine cum ar fi B1, care luptă împotriva lipsei de apetit și a oboselii și B2 care facilitează digestia. Conține fibre și săruri minerale antioxidante care ajută, printre altele, la prevenirea și combaterea diferitelor boli cum ar fi Alzheimer și accidentul vascular cerebral. Coaja bogată în pectină, stimulează purificarea organismului.

8. Sucuri naturale care te mențin sănătos: suc de rodie

  • Acest fruct, cunoscut pentru frumusețea plantei sale ornamentale și a florilor sale frumoase, conține multe săruri minerale cum ar fi potasiu, magneziu și zinc. Acestea sunt foarte utile pentru sănătatea întregului corp. Rodia este bogată în substanțe antioxidante și vitamine care ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare și a tulburărilor menopauzei – datorită semințelor roșii mici bogate în fitoestrogeni – și acționează ca un agent gastro-protector.

9. Suc de Papaya

  • Din pulpa dulce și suculentă se definește fructul miraculos. Datorită vitaminelor, sărurilor minerale și antioxidanților conținuți, papaya are o funcție de detoxifiere pentru întregul corp. Este, de asemenea, un remediu pentru tulburările intestinale, bolile virale și problemele gastrice grație papainului, o enzimă eficientă și unică.

10. Sucuri naturale care te mențin sănătos: suc de struguri

  • Strugurele are o cantitate mare de proteine, zaharuri, săruri minerale și vitamina C, care oferă numeroase beneficii organismului. Ajută la reglarea activității intestinale, ameliorarea oboselii, prevenirea tulburărilor circulatorii. Totodată, protejează împotriva activității radicalilor liberi și încetinește procesul de îmbătrânire.
My title page contents