Sănătatea părului primăvara. Cele mai bune alimente pentru un păr sănătos

Sănătatea părului primăvara. Cele mai bune alimente pentru un păr sănătos

Sănătatea părului primăvara nu trebuie neglijată. În acest sens, există unele alimente care au proprietăți benefice pentru sănătatea părului nostru. De aceea, includerea lor în dieta noastră este cea mai bună modalitate de a avea un păr puternic și strălucitor.

O alimentație echilibrată este esențială pentru bunăstarea generală a corpului nostru, dar și pentru sănătatea părului nostru. De aceea, un aport nutrițional corect va ajuta la menținerea unui păr moale și strălucitor.

De fapt, o îngrijire amănunțită și atentă a părului nu include doar utilizarea produselor potrivite de îngrijire a părului, ci este alcătuită și din ceea ce mâncăm în mod regulat. Pentru a avea un păr strălucitor și sănătos, ar trebui să urmăm o alimentație echilibrată care să includă multe alimente cu proprietăți benefice pentru sănătatea scalpului și a fibrei capilare, pentru a menține mereu un păr bine hidratat și pentru a-i oferi hrana potrivită.

Sănătatea părului primăvara. Cele mai importante elemente pentru un păr sănătos sunt proteinele, mineralele și vitaminele.

Vitaminele sunt nutrienți esențiali pentru bunăstarea generală a organismului nostru. În special, vitaminele B și apoi vitaminele A, C și E au proprietăți antioxidante puternice, stimulează regenerarea celulară și contracarează tendința de a slăbi țesuturile.

O structură bună a părului este determinată și de cantitatea potrivită de proteine ​​care acționează direct la nivelul fibrei capilare pentru a o fortifica din interior.

De asemenea, să nu uităm de acizii grași, și în special Omega-3 și Omega-6, sunt adevărați super nutrienți pentru sănătatea părului nostru. Acționând direct la nivelul membranei celulare, ele ajută la hrănirea corectă a foliculului de păr și sunt un ajutor valid în contracararea acțiunii radicalilor liberi datorită proprietăților lor antiinflamatorii.

Nu în ultimul rând, să luăm în calcul și mineralele: zincul, siliciul și cuprul sunt alte elemente fundamentale pentru a avea un păr puternic. Aceste minerale protejează părul de uscăciune, exercită o acțiune puternică de stimulare și, de asemenea, promovează elasticitatea. Întrucât sunt prezente doar în mici urme în alimentele pe care le consumăm în mod normal, o sugestie bună ar putea fi să apelăm la suplimente alimentare specifice care pot îmbunătăți calitatea părului și, de asemenea, regenerarea acestuia.

Sănătatea părului primăvara. Alimentele benefice care ne ajută cel mai mult să ne menținem părul puternic, sănătos și moale sunt:

1. Pește albastru și somon

Somon, macrou, anșoa, sardine, hering sunt alimente foarte importante pentru sănătatea părului. Cu proprietăți benefice asupra microcirculației, acestea contracarează uscăciunea și fragilitatea părului, menținându-l bine hidratat și deci, mai luminos. De asemenea, ajută la sinteza cheratinei, proteina care este componenta fundamentală a fibrei capilare.

2. Semințe și nuci

Migdale, nuci, arahide, caju, fistic… Și apoi semințe de dovleac, semințe de in, semințe de floarea soarelui…

Alege-le pe cele preferate și consumă-le periodic! Bogate în minerale și grăsimi benefice, toate îndeplinesc o importantă acțiune revigorantă, mențin părul puternic și sănătos, conferindu-i strălucire și catifelare.

În această primăvară alege să-ți îmbogățești salatele mixte cu semințe și toppinguri de fructe uscate, pentru a fi savurate împreună cu o felie de pâine integrală îmbogățită cu semințe!

3. Fructe bogate în vitamina C

Portocale, grapefruit, căpșuni, kiwi, ananas,… Vitamina C cu proprietățile sale puternice antioxidante este esențială pentru sănătatea generală a corpului nostru și a părului nostru, garantând strălucire, strălucire și elasticitate.

4. Ouă

Bogate în vitamine B și fier, sunt un adevărat super aliment pentru sănătatea părului nostru. Prin întărirea fibrei de păr și a scalpului, dar și prin stimularea oxigenării foliculilor de păr, consumul acestui aliment acționează împotriva descuamării și ajută la prevenirea formării vârfurilor despicate.

5. Legume de primăvară! Sparanghel, anghinare și spanac proaspăt!

Primăvara ne vine în ajutor aducând pe mesele noastre multe legume proaspete, cu proprietăți antioxidante și detoxifiante excelente. Sparanghelul, anghinarea și spanacul sunt toate bogate în minerale și vitamine care pot lupta împotriva radicalilor liberi și pot încetini procesul de îmbătrânire. Prin acțiunea lor fortifiantă și tonifiantă, aceste alimente sunt și un ajutor valid pentru a ne menține părul sănătos și puternic.

6. Leguminoase: fasole, linte și soia

Consumate împreună cu cereale integrale pentru a profita la maximum de proprietățile lor, leguminoasele sunt un ajutor fantastic pentru sănătatea părului și a unghiilor.

Oferă proteine ​​și biotină, și astfel întăresc structura părului și ajută la prevenirea ruperii și a vârfurilor despicate.

7. Cartofi dulci

Să descoperim betacarotenul, care este foarte prezent în cartofii dulci! Acest precursor al vitaminei A este esențial pentru creșterea celulelor. În plus, prin echilibrarea producției de sebum, ajută la menținerea hidratării corecte a părului, garantând moliciunea și prevenind descuamarea.

8. Iaurt

Puține persoane știu că iaurtul este un aliat pentru sănătatea părului nostru? De fapt, calciul favorizează oxigenarea țesuturilor și a scalpului, făcând părul mai sănătos și mai puternic. În timp ce proteinele ajută la hrănirea lui în profunzime, evitând pericolul descuamării.

9. Scorțișoară

Tonic și stimulant, scorțișoara ajută la îmbunătățirea microcirculației și la nivelul scalpului, favorizând oxigenarea foliculilor de păr. Contribuie, de asemenea, la obținerea unui păr mai sănătos și mai robust. De asemenea, scorțișoara este un antioxidant natural cu proprietăți antiseptice, care contracarează eficient efectul radicalilor liberi.

10. Avocado

Delicios și hrănitor, sursă de acizi grași, vitamine și minerale. Toate aceste calități și proprietăți descriu acest aliment valoros! Acest fruct tropical care ajută la neutralizarea radicalilor liberi și promovează regenerarea celulelor ar trebui să facă întotdeauna parte din dieta noastră!

Așadar, cu o dietă echilibrată și o rutină adecvată de îngrijire a părului nu va fi dificil să-ți menții părul sănătos și strălucitor chiar și în această primăvară.

 

My title page contents