10 alimente care întăresc părul. Descoperă-le și bucură-te de proprietățile acestora!

10 alimente care întăresc părul. Descoperă-le și bucură-te de proprietățile acestora!

Descoperă 10 alimente care întăresc părul! Pentru a menține părul sănătos, este importantă și o dietă sănătoasă și echilibrată. Pierderea părului sau slăbirea firelor de păr pot fi conectate la unele deficiențe nutriționale. Prin urmare, atunci când pierzi mult păr, este de ajutor să te întrebi dacă dieta ta este sănătoasă și echilibrată.

Alimentația este, cu siguranță, unul dintre parametrii de luat în considerare în cazul căderii părului. Deficiențele nutriționale multiple au fost de fapt corelate cu o scădere a rezistenței părului în sine. Pe de altă parte există alimente care întăresc părul.

Câteva sfaturi și recomandări de care să ții cont:

Pentru a menține părul sănătos este important să consumi o cantitate adecvată de proteine, deoarece aminoacizii care conțin sulf precum metionina și cisteina sunt baza sintezei keratinei. Vitamina B6, de asemenea, joacă un rol important pentru sănătatea părului. Această vitamină este o componentă a unor alimente și trebuie să o introducem odată cu alimentația, mai ales prin consumul de carne albă, pește, cartofi și leguminoase.

Consumul de grăsimi este, de asemenea, esențial pentru a menține părul hidratat și pentru a preveni căderea acestuia. Deficiența de acizi grași polinesaturați Omega 6 și Omega 3 serii s-a dovedit a fi o agravare a acestor simptome. La fel, s-a dovedit că un consum de prea multe zaharuri simple stimulează producția excesivă de sebum, provocând căderea părului. În plus, dietele prea bogate în zaharuri simple sunt adesea limitate în ceea ce privește aportul de vitamine și minerale. Deficiențele în vitaminele B, vitamina C și vitaminele A și D au fost, de asemenea, asociate cu slăbirea și căderea părului, precum și deficiențe în următoarele minerale: zinc, fier, seleniu, magneziu, calciu, siliciu și cupru.

Prin urmare, este important să urmezi o alimentație mai echilibrată, eliminând zaharurile simple și limitând pe cât posibil consumul de dulciuri, băuturi dulci și alimente rafinate și crescând consumul de fructe, legume și alimente neprocesate.

10 alimente care întăresc părul și pe care ar trebui să le introduci în dieta ta

Pentru a avea un păr puternic și sănătos, alege să consumi alimente naturale, bogate în vitamine și minerale. Cu alte cuvinte, alimente care ajută la creșterea părului. Iată care sunt cele 10 alimente bune pentru părul tău:

1. Mei

Meiul este, probabil, cel mai cunoscut produs alimentar care este bun pentru păr. Această proprietate particulară este dată în principal de prezența acidului silicic, a vitaminelor B și a aminoacizilor cu sulf. Aceste elemente prețioase, lucrând în sinergie, favorizează sinteza keratinei, întăresc părul și împiedică căderea acestuia. Prin urmare, introducerea meiului în mod regulat în alimentație va aduce beneficii nu numai întregului organism, ci și părului! În plus, meiul face parte din mai multe formule special concepute pentru sănătatea și bunăstarea părului.

2. Morcovi

Morcovii sunt legume bogate în betacaroten, care în organism se transformă în vitamina A. După cum știm, un nutrient esențial pentru sănătatea părului și în special pentru a-i conferi putere și rezistență. Este recomandat să consumi 3 sau mai multe porții de legume în fiecare zi. Alege legume de diferite culori, pentru a beneficia de toate proprietățile lor. Consumă morcovi aproape zilnic sau de 2-3 ori pe săptămână.

3. Somon

Somonul este o sursă pirvilegiată de acizi din seria Omega 3, ca toți peștii grași, absolut esential pentru starea noastra de bine, și pentru cea a părului nostru. Pe lângă Omega 3, somonul conține proteine, vitamina D, zinc și unele vitamine din grupa B. Toate acestea fiind substanțe nutritive utile pentru păr.

4. Nuci

Pe lângă nutrienții menționați mai sus, nucile sunt bogate în magneziuși sunt o sursă bună de calciu și acizi grași esențiali, din seria Omega 3 și Omega 6. În plus, nucile sunt una dintre principalele surse vegetale de vitamina B5 (sau acid pantotenic). O vitamină importantă pentru sănătatea părului, deoarece stimulează creșterea părului, făcându-l mai puternic, mai sănătos și mai luminos și, de asemenea, previne apariția părului alb. În plus, nucile (în special nucile braziliene) conțin cantități bune de seleniu, o altă componentă importantă pentru menținerea părului sănătos și prevenirea căderii părului.

5. Ouă

Printre alimentele pentru hrănirea părului găsim ouăle: o sursă importantă de aminoacizi utili pentru sănătatea părului. De asemenea, ouăle conțin acizi grași, vitamine B, vitamina D, zinc și fier. Pentru bunăstarea părului nostru, ouăle sunt un concentrat de sănătate. Așadar, consumă ouă! Acestea pot fi introduse de mai multe ori pe săptămână, important este să le alegi pe cel bio, de la găini crescute pe pământ.

6. Citrice

Citricele precum portocalele, grapefruiturile, mandarinele și lămâile sunt foarte bogate în vitamina C și în betacaroten. Acestea sunt două motive pentru care citricele pot fi benefice pentru sănătatea părului. Când sunt în sezon, pot fi consumate și zilnic: specialiștii recomandă două porții de fructe pe zi, dintre care una poate fi pe bază de citrice.

7. Iaurt

Produsele lactate sunt, fără îndoială, cele mai cunoscute dintre alimentele bogate în calciu. De asemenea, sunt o sursă bună de vitamina A și proteine. Iaurtul ar putea fi consumat zilnic, în cazul în care nu se consumă alte produse lactate în timpul zilei, sau poate fi adăugat la micul dejun câteva zile pe săptămână. Alege produse naturale, fără adaos de zahăr. De aceea, preferă iaurtul alb și integral, în care vei putea să adaugi fructe proaspete, lămâie stoarsă sau miere.

8. Spanac

Spanacul și toate verdețurile cu frunze verde închis sunt foarte bogate substanțe nutritive alimentare: vitamine B, fier și calciu. Aceste legume trebuie consumate zilnic, alternându-le, iar spanacul, în special, poate fi adăugat de două ori pe săptămână. Alege-le proaspete sau congelate și folosește-le ca garnitură la felurile principale sau pentru sandvișuri.

9. Ceai verde

În general, consumul de ceai verde este bun pentru întregul corp și, de asemenea, pare să contribuie la menținerea părului sănătos. Datorită bogăției sale în antioxidanți, de fapt, este util în prevenirea căderii părului și întârzierea apariției părului alb. Mai precis, catechinele din ceaiul verde ar putea reduce enzima 5-alfa-reductază care, în urma anumitor procese, ar determina micșorarea foliculilor de păr și căderea consecventă a părului. Prin urmare, consumul uneia sau a două căni de ceai verde pe zi va contribui pozitiv la îmbunătățirea sănătății părului.

10. Drojdie de bere

Drojdia de bere conține numeroase vitamine, printre care prețioasa biotină și aminoacidul lizina, un constituent al keratinei, colagenului și elastinei. Aceasta ajută la îmbunătățirea sănătății părului și previne căderea acestuia (dacă nu este din cauze genetice). În plus, consumul de drojdie de bere ajută la reglarea sebumului și face părul mai strălucitor, îmbunătățindu-i aspectul. În acest scop, există numeroase suplimente uscate de drojdie de bere, special formulate pentru sănătatea părului.

 

My title page contents