Salată cu avocado: simplă și sățioasă. O salată plină de arome

Salată cu avocado: completă, simplă și sățioasă. O salată plină de arome

Salată cu avocado: simplă și sățioasă. Salata cu avocado, roșii, porumb și năut este un fel de mâncare bogat în proteine și fără gluten. Astfel că este potrivită pentru persoanele cu boală celiacă (porumbul nu conține gluten) și perfectă pentru vegetarieni. O rețetă rapid de preparat, ideală pentru zilele în care nu îți vine să gătești sau nu ai prea mult timp la dispoziție.

O rețetă hrănitoare și ușoară, datorită prezenței leguminoaselor alături de legume și avocado. Acest fruct exotic, combinat cu porumb și roșii, creează, de asemenea, un contrast foarte special de arome. Rezultatul este un amestec proaspăt, dar plin de consistență, care poate fi savurat rece, la prânz sau la cină.

Salată cu avocado

Porții: 4

Calorii: 340/persoană

Ai nevoie de:

1 avocado matur

10 roșii Datterini

250 g năut fiert

250 g porumb fiert

1 mână busuioc proaspăt

Ai nevoie pentru sos:

sucul de la 1/2 lămâie verde

1 linguriță oțet de orez

2 linguri ulei de măsline extravirgin

sare de mare, după gust

1 praf de piper negru proaspăt măcinat

 

Pregătești salata așa:

Cureți și tai avocado și roșiile. Adaugi năutul și porumbul (fiert și răcite bine), avocado, roșiile și busuiocul într-un castron mare de salată și amesteci bine.

Adaugi sucul de lămâie, oțetul de orez, uleiul, sarea de mare și piperul proaspăt măcinat într-un castron mic, amesteci bine și folosești acest dressing pentru a îmbrăca salata.

 

De reținut!

Poți varia rețeta înlocuind avocado cu pepene galben, năutul cu linte sau roșiile Datterini cu roșii cherry verzi.

Năutul este o leguminoasă foarte utilă, deoarece este bogată în proteine, potrivite de exemplu pentru vegetarieni, care trebuie să obțină sursa de proteine ​​din legume. Pe care nu le obțin din alimente de origine animală.

La beneficiile năutului și porumbului se adaugă cele ale roșiilor. O sursă importantă de antioxidanți cu acțiune anti-îmbătrânire precum antocianine și, mai ales, licopen, care are avantajul că nu se pierde odată cu gătitul.

Avocado completează salata cu multe proprietăți benefice pentru sănătate: conține grăsimi polinesaturate, cum ar fi acidul linoleic și Omega 3. Aceste grăsimi fac bine pentru inimă și ajută la menținerea colesterolului sub control. În plus, avocado este bogat în săruri minerale (în special magneziu și potasiu) și fibre care îl fac restabilitor și foarte sățios.

My title page contents