5 reguli de bază pentru a combate celulita

5 reguli de bază pentru a combate celulita – Celulita este o stare inflamatorie care poate fi direct legată de o stare mentală. Un stil de viață sedentar afectează această stare inflamatorie, la fel ca și o dietă dezechilibrată, dar și gândurile joacă un rol important în această situație. Să descoperim împreună 5 reguli de aur pentru a transforma această imperfecțiune într-o stare normală.

 

Celulita – Acest strat subcutanat de celule adipoase se găsește scufundat într-un țesut conjunctiv insuficient vascularizat. Prin urmare, eficiența metabolismului celulei este afectată, care devine inertă, moare. Acesta este motivul formării pielii cu aspect de coajă de portocală.

Iată 5 reguli de bază în lupta cu celulita:

1. Învață să spui ce te frământă și să te deschizi

Anxietatea excesivă, frământările, grijile și ideile obsesive ajung să blocheze energia splinei. De aici rezultă o încetinire a circulației energiei în țesutul conjunctiv și adipos, care favorizează stagnarea materiei.

De aceea, avem nevoie de o formă de igienă mentală care să fie activată și promovată în fiecare zi. Avem nevoie să căutăm emoții vesele, pozitive, pe măsură ce trec prin tot corpul. Să căutăm o inimă cu o activitate normală și o circulație sanguină adecvată. Să schimbăm ceea ce trebuie schimbat.

2. Alimentație sănătoasă

O nutriție adecvată este necesară pentru a menține trofismul și elasticitatea corespunzătoare a țesuturilor și oferă beneficii funcției splină-pancreas, și celei a țesutului conjunctiv.

Evită să mănânci des paste, pâine, biscuiți, produse dospite și dulciuri care alimentează doar inflamația. Este de preferat să ai o dietă vegetariană de bază, excluzând mezelurile, brânzeturile picante, ciocolata și carnea grasă, fără a ajunge însă la diete drastice.

3. Undă verde la masaje

Este întotdeauna bine să cunoști ceva despre antrenamentul celor care efectuează masajul, deoarece este o energie importantă care se schimbă în timpul tratamentului. Indiferent dacă este un masaj pentru celulită, chiar tehnic, specific, în momentul masajului se face un schimb de energie.

De asemenea, nu este rău să cunoști anumite puncte specifice legate de meridiane. Un exemplu: un punct foarte funcțional dacă este stimulat în mod corect, este situat pe suprafața exterioară a coapsei. Dacă te ridici în picioare, cu mâinile lipite de coapsă, îl vei găsi imediat în locul unde ajunge degetul mijlociu. Dacă aplici o presiune puternică de două sau trei ori pe săptămână, timp de două sau trei minute pe fiecare parte, vei avea rezultate excelente. Mai ales în caz de celulită pe partea cea mai expusă a feselor și coapselor.

4. Mișcare constantă, pe termen lung

De asemenea, este mai bine să alegi activități care te solicită și te antrenează pe o perioadă lungă de timp, și care nu-ți solicită inima foarte mult.

Totodată, sunt indicate sporturile nautice, care fac ca organismul să funcționeze bine prin exploatarea rezistenței la contactul cu apa. La acestea se adaugă exercițiile care lucrează la respirație, cum ar fi yoga.

Ei bine, poți face urcări pe dealuri/munți și plimbări în mediul rural, activități în aer liber care îți pot reduce nivelul de stres. Este foarte important să ai constanță în antrenament și să alegi ceva care îți place foarte mult.

5. Aportul de apă și vitamine – una dintre cele 5 reguli de bază

Nu este vorba doar de apă potabilă, băută poate în doze mari, care va tensiona rinichii. Mai degrabă, este vorba de a bea înainte de a ajunge să-ți fie sete, astfel ca în momentul critic, apa să fie deja în corp.

De exemplu, dincolo de consumul recomandat de apă, poți încerca să consumi o băutură de rozmarin ca adjuvant în tratarea celulitei. Poți pregăti în acest sens un decoct de pulbere de rozmarin (50 de grame de rozmarin în aproximativ 400 ml de apă), pe care să-l consumi de două ori pe zi.

Țesutul se inflamează chiar și atunci când lipsesc vitaminele. De asemenea, este bine să oferi organismului doza potrivită de vitamina C, împreună cu integrarea complexelor A și B.

My title page contents