ce trebuie să știe un copil de 10 ani

Cei mici învață tot felul de lucruri și sunt curioși să descopere cât mai multe noutăți, expresii, jocuri sau curiozități. Tocmai de aceea, ar fi bine să te gândești la ce trebuie să știe un copil de 10 ani și sa încerci să-l ajuți să descopere lumea!

Până la vârsta de 10 ani, copiii au timp să învețe și să descopere o mulțime de lucruri interesante. Odată ajunși la școală își fac prieteni noi, învață matematică, repetă cântece și poezii sau scriu tot felul de compuneri. Însă ce ar trebui să știe mai exact un copil de 10 ani? Huffingtonpost.com a întocmit o listă cu cele mai importante lucruri pe care un copil ar fi bine să le știe până la vârsta de 10 ani, iar mai jos găsești câteva dintre ele:

Cel mic ar trebui să știe cum să fie un prieten bun!

Copilul va trăi într-o comunitate, așa că este important să știe ce înseamnă să fii un pirten bun. Îl poți învăța cum să vorbească frumos cu ceilalți copii, cum să își ofere sprijinul și mai ales cum să îi asculte. Prietenii sunt importanți în dezvoltarea copiilor, pentru că vor petrece o bună parte din timp împreună. Mai mult decât atât, cei mici vor învăța lucruri noi de la prietenii lor, iar ei vor dobândi alte cunoștințe de la copilul tău.

Atenție însă, cel mai bine este să fii atentă, ca acestea să fie mereu pozitive!

Să gestioneze sau să evite momentele neplăcute și răutațile din jur!

În rândul copiilor vor exista diferite răutați. Unoeri, din diverse motive, unul sau doi copii nu își vor dori să se joace cu fata ta, vor fi răi sau vor jigni. În această situație, copilul trebuie să îvețe de la tine cum să gestioneze lucrurile cu calm, fără să fie o victimă. Mai mult decât atât, ar fi important ca cel mic să știe să își ofer ajutorul când vede astfel de situații. Să fie alături de pritenii lor.

Ce trebuie să știe un copil de 10 ani? Cum să fie autentic și să aibă propria opinie!

Oamenii sunt diferiți, iar acesta este un lucru foarte important, pe care ar trebui să îl știe copilul tău! Învață-l să aibă propria lui părere și să își urmeze instinctul. Îndeamnă-l să fie unic și să își accepte imaginea, defectele, dar mai ales să fie încrezător.

Mai mult decât atât, este important ca cel mic să știe ce înseamnă curajul. La un moment dat, copilul tău s-ar putea să înceapă să își piardă curajul. Atunci, tu ar fi bine să fii alături de el și să îl ajuți să depășească orice fel de obstacol.

Cel mic ar trebui să își dezvolte propriul stil!

Ce trebuie să știe un copil de 10 ani – cum să își dezvolte stilul propriu! Ajută-l pe copilul tău, indiferent dacă este băiat sau fată să își dezvolte un stil vestimentar personal. Nu este musai să îi vină perfect toate tendințele, dar ar fi bine să creeze look-uri care să se potrivească cu personalitatea și fizionomia lui.

Ajută-l să descopere cât de important este să fie ambițios!

De multe ori, pentru cel mic, va fi mai ușor să renunțe dacă vede că activitățile lui devin mai complicate. Când va vedea cât este de greu, și el ca și noi adulții, va decide că poate cel mai bine ar fi să renunțe. În aceste momente este important să fii alături de el, să îi explici că trebuie să aibă curaj și mai ales să îl ajuți să înțeleagă ce înseamnă să fie ambițios și să tot încerce.

Un copil ar trebui să știe cum să fie bun și blând cu animalele!

Cei mici vor intra în contact cu animalele de compane ale prietenilor, câinii și pisicile din parc sau animalele de la bloc. Ei ar fi bine să știe cât este de important să fie blânzi cu ele și să nu le agreseze. Animalele au nevoie de sprijinul lor, iar dacă știu com să se comporte pot deveni cei mai buni prieteni.

Ce trebuie să știe un copil de 10 ani? Cum să viseze și mai ales cum să își atingă acele visele!

Cei mai mulți dintre noi avem visuri mărețe, însă nu toți ajungem să le și realizăm. La început, cei mici vor avea diferite viziuni și dorințe în ceea ce privește viitorul lor așa că este important ca tu să îl susții și să îi fi alături. Învață-l ce înseamnă să muncească pentru visurile pe care le are și cat este  de important să fie perseverenți.  Visele nu se îndeplinesc în mod miraculos, iar cei mici ar trebui să afle acest lucru!

Un copil fericit este un copil bucuros!

Există zile bune, în care cei mici sunt fericiți și zile mai puțin bune, în care poate tema la matematică nu a fost corectă sau a luat o notă mică. În acele zile, copilul tău ar fi bine să știe că se poate bucura de viață de oricum. Sigur că nimeni nu îi cere să fie fericit tot timpul, însă tu îl poți ajuta să învețe să se bucure de lucrurile mărunte și frumoase din viață, și  mai ales să fie mulțumit!

 

 

 

 

My title page contents