Rețete pentru copii cu brânză de vaci. Cum poți combina brânza de vaci cu alte ingrediente

Cum poți introduce brânza de vaci în meniul copiilor

În jurul vârstei de 8-10 luni, multe mămici introduc în alimentația bebelușilor brânza de vaci. Și o aleg pe cea preparată în casă sau provenită dintr-o sursă foarte sigură. Există și excepții când brânza de vaci nu poate fi introdusă în meniu.

 

Sunt copii care sunt alergici la o proteină din lapte sau au intoleranță la lactoză. În acest caz, e nevoie să aștepți o perioadă mai lungă de timp până când vei putea introduce brânza de vaci în alimentația bebelușului. Brânza de vaci este un aliment foarte versatil. O poți combina atât cu fructe, cât și cu legume, ca aperitiv, felul întâi, felul doi sau ca desert.

Rețete pentru copii cu brânză de vaci

Supă de spanac și brânză de vaci

Pentru 6-8 luni

Iată cum poți pregăti copilului tău o delicioasă supă de spanac cu brânză de vaci, o supă sănătoasă făcută numai cu ingrediente naturale și fără conservanți sau coloranți.
rețetă rapidă și ușoară pentru copii.

Îți trebuie:

  • 5 legături  de spanac
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • ulei de măsline extra virgin
  • 60 de grame brânză de vaci proaspătă
  • 3 linguri de paste pentru primele luni, apoi se poate mări cantitatea
  • parmezan ras

Pregătești așa:

  • Mai întâi cureți și speli bine legumele sub jet de apă rece, apoi le tai în bucăți mici și le pui să fiarbă într-o cratiță plină cu apă, la foc iute.
  • Odată ce legumele sunt fierte, le dai deoparte să se răcească câteva minute. Elimină 250 ml de apă din cantitatea în care au fiert și pune legumele împreună cu lichidul rămas într-un blender cu 3 linguri de spanac și 60 de grame de brânză de vaci. Apoi mixezi împreună.
  • Amestecul obținut îl pui într-o cratiță pe foc mic, timp de câteva minute, cu 3 linguri de paste pentru copii.
  • Când îi dai supa bebelușului, adaugi ân farfurie o linguriță de ulei de măsline extravirgin.

Rețete pentru copii cu brânză de vaci 

Cremă de brânză de vaci cu mere

Pentru 1-3 ani

Îți trebuie pentru 2 porții:

150 g brânză de vaci

150 g mere

1 linguriță de zahăr

1 vârf cuțit de scorțișoară

Pregătești așa:

Pui brânza de vaci în blender și o mixezi până obții o pastă cremoasă. Cureți merele și le razi pe răzătoarea fină, apoi le călești puțin într-un vas fără grăsime. Le lași puțin să se răcească și le amesteci cu crema de brânză și cu scorțișoara. Aroma scorțișoarei stimulează pofta de mâncare.

Rețete pentru copii cu brânză de vaci

Plăcintă cu cartofi și brânză de vaci

Pentru 1-2 ani

Îți trebuie:

500 g de cartofi
2 căței de usturoi
200 g de brânză de vaci
100 g de cașcaval
50 g de parmezan
100 g de smântână de casă
100 ml de lapte
1 ou
sare si piper, după gust

Pregătești așa:

Speli și cureți legumele.Tai cartofii în felii rotunde și îi pui la fiert. Separat, dai pe răzătoare cașcavalul. Pui separat jumătate din cantitatea de brânză de vaci și din cașcaval. Adaugi smântâna, oul bătut, laptele, sare și piper după gust și usturoiul pisat. După ce au fiert, scurgi cartofii. Așezi într-o tavă unsă cu puțin ulei un rând de cartofi, apoi compoziția de brânză și cașcaval și încă un rând de cartofi. Amesteci cu parmezan restul amestecului de brânză și cașcaval și pui pe deasupra ultimului rând de cartofi. Dai tava la cuptor la 210 grade Celsius pentru 30 de minute, până ce se rumenește pe deasupra. Servești plăcinta cu roșii cherry, dacă le acceptă copilul.

Dacă vrei să încerci și alte rețete cu brânză de vaci, găsești aici!

 

 

My title page contents