8 lucruri care te ajută să rămâi însărcinată

Descoperă 8 lucruri care te ajută să rămâi însărcinată! E vremea să-ți întemeiezi o familie sau plănuiești să rămâi din nou însărcinată? Cu siguranță te-ar ajuta dacă ai cere sfatul unui expert, care să te îndrume cum să rămâi însărcinată și să începi o sarcină sănătoasă.

Descoperă 8 lucruri care te ajută să rămâi însărcinată și să ai o sarcină sănătoasă:

1. Oprește contracepția

Unele metode contraceptive, cum ar fi prezervativele, diafragmele și planificarea naturală a familiei, ciclurile menstruale și fertilitatea… nu se schimbă atunci când oprești contracepția. În schimb, cu alte metode, cum ar fi pilula contraceptivă combinată și injecțiile contraceptive, poate dura ceva timp pentru ca ciclurile menstruale să revină la normal după oprirea contracepției. Cu toate acestea, nu există niciun motiv să te împiedice să încerci imediat să rămâi însărcinată. Totuși, unele femei preferă să aștepte câteva luni înainte de a încerca, pentru a-și relua ciclurile naturale și a-și pregăti complet corpul.

2. Ia acid folic

A lua un supliment de acid folic ajută la evitarea malformațiilor neuronale la nou-născut, cum ar fi spina bifida. De exemplu, în Marea Britanie, femeilor care intenționează să rămână însărcinate sau femeilor care sunt însărcinate li se recomandă să ia un supliment de acid folic, care conține 400 de micrograme de acid folic, în fiecare zi. Eventual, începând cu trei luni înainte de a încerca să rămână însărcinată, până spre sfârşitul primului trimestru de sarcină. Dacă urmezi o dietă sănătoasă, iei deja acid folic din alimente precum cerealele fortificate pentru micul dejun, fasolea, legumele cu frunze verzi și sucul de fructe de portocale… e foarte bine! Cu toate acestea, este important să iei și suplimente.

Acidul folic este cel mai important. Cu toate acestea, merită să vă verifici nivelul de vitamina D și să iei un supliment în cazul unui deficit. Dacă urmezi o dietă bazată pe carne roșie, este posibil să ai nevoie de un adaos de fier. Iar dacă urmezi o dietă vegană, pot fi necesare alte suplimente. Cu toate acestea, există o mare industrie care tinde să vândă vitamine și suplimente femeilor care doresc să rămână însărcinate și nu există prea multe dovezi că persoanele tinere, sănătoase, cu o dietă echilibrată, trebuie să ia toate acestea.

3. Faceți sex la momentul potrivit

Potrivit specialiștilor, unul din două cupluri încerca să conceapă la momentul nepotrivit. De fapt, sunt doar câteva zile din fiecare lună când o femeie poate rămâne însărcinată. De aceea, a face sex în ziua ovulației sau în câteva zile înainte de ovulație, îți va oferi cele mai bune șanse de a rămâne însărcinată.

Cu siguranță știi că ciclul mediu este de 28 de zile și că ovulația are loc în ziua 14. Ambele numere sunt doar medii ale datelor raportate. În realitate, ciclurile majorității femeilor nu corespund acestor „medii”. Verificarea cu un test de ovulație este cea mai sigură. Te ajută să identifici durata ciclurilor personale și data ovulației, nu doar să le ghicești.

4. Mănâncă alimente sănătoase

Pentru a te asigura că bebelușul tău se formează în cel mai bun mod posibil, chiar și înainte de concepție, este indicat să consumi mese regulate și echilibrate. Consumă multe fructe și legume proaspete, reducând cantitatea de alimente industriale și „fast food”.

Asigură-te că dieta ta include:

  • Carbohidrați – pâinea integrală, pastele, orezul și cerealele sunt de preferat pâinii albe, dulciurilor și biscuiților;
  • Fructe și legume – încearcă să mănânci cinci porții pe zi: cu cât fructele și legumele sunt mai colorate, cu atât sunt mai hrănitoare;
  • Proteine ​​- Poți obține proteinele de care ai nevoie din carne, pește, ouă, leguminoase și fasole;
  • Lapte și produse lactate – conțin mult calciu, care este important pentru dezvoltarea oaselor;
  • Grăsimi – încearcă să obții aportul de grăsimi din surse vegetale, cum ar fi uleiul de măsline sau din pește gras, cum ar fi somonul, heringul sau macroul.

Evită anumite alimente:

  • Ouă crude și carne sau crustacee insuficient gătite; Pot conține salmonella sau alte microorganisme care pot provoca toxiinfecții alimentare;
  • Produse lactate nepasteurizate, ficat sau pate de ficat și organe; Aceste alimente pot conține Listeria, care poate provoca avort spontan sau decesul copilului nenăscut.

5. Atenție la medicamente!

Consultă medicul cu privire la orice medicamente pe care le luai înainte de a rămâne însărcinată, și referitor la cele pe bază de rețetă. Chiar și remediile simple precum spray-urile decongestionante nazale pot conține ingrediente care nu ar trebui să fie luate de femeile însărcinate.

6. Atenție la toxoplasmoză!

Legumele murdare, carnea insuficient gătită și fecalele de pisică te expun riscului de toxoplasmoză. Aceasta poate duce la avorturi spontane sau malformații congenitale. Așadar, spală întotdeauna fructele și legumele, mănâncă numai carne bine gătită. De asemnea, poartă mănuși când grădinărești sau când golești litiera pisicii.

Cu toate acestea, există îngrijorări reale legate de infecțiile cu listeria, care pot fi contractate din alimente nepasteurizate și crude. Acestea includ lapte nepasteurizat, brânzeturi moi, salate, legume crude nespălate etc. Evită aceste alimente cu risc ridicat și gătește integral alimente crude de origine animală, cum ar fi carnea de vită, miel, porc sau pasăre. Depozitează și gătește integral carnea crudă separând-o de legume, alimente gătite și alimente gata de consumat.

7. Rămâi în formă și încearcă să-ți menții o greutate corporală sănătoasă

A fi în formă înainte de sarcină, te ajută după concepție. Dacă ești în formă înainte de a rămâne însărcinată, îți va fi mai ușor să rămâi activă atunci când ești însărcinată. Exercițiile te pot ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit și nivelul de energie. De asemenea, acestea reduc stresul, ceea ce este grozav pentru concepție. În plus, a avea o greutate corporală sănătoasă te poate ajuta să rămâi însărcinată. Prin urmare, cel mai bine este să încerci să-ți atingi greutatea ideală cât mai mult înainte de a încerca să rămâi însărcinată.

8. Renunță la fumat și la alcool

Cel mai bine este să eviți fumatul și alcoolul în timp ce încerci să rămâi gravidă, dar și pe toată durata sarcinii. De exemplu, renunțarea la fumat îți va îmbunătăți șansele de a avea o sarcină fără probleme și un copil sănătos. Consumul de alcool în timpul sarcinii poate cauza rău pe termen lung nou-născutului și cu cât bei mai mult, cu atât riscul este mai mare. Dacă ești însărcinată sau plănuiești să rămâi gravidă, cea mai sigură abordare este să eviți cu totul alcoolul, pentru a minimiza riscurile pentru nou-născut. Este valabil și pentru partener. Pe lângă efectele secundare asupra ta, țigările, drogurile și alcoolul pot avea toate un efect negativ asupra calității spermei.

 

 

My title page contents