5 băuturi care reduc stresul pentru femeile însărcinate

5 băuturi care reduc stresul pentru femeile însărcinate

Descoperă 5 băuturi care reduc stresul pentru femeile însărcinate! Hipertensiunea arterială apare la aproximativ 6% dintre femeile însărcinate și poate duce la complicații periculoase, dacă este lăsată netratată. În plus, poate duce chiar la preeclampsie, dacă este vorba de o sarcină gemelară, o sarcină la o vârstă mai înaintată sau în prezența unui diabet gestațional. De asemenea, dacă viitoarea mamă s-a confruntat înainte de sarcină cu hipertensiune arterială cronică, cu atât mai mari sunt șansele să se confrunte cu această neplăcere și în timpul sarcinii.

Tensiunea arterială începe adesea să crească după a 20-a săptămână de sarcină, astfel că trebuie să fii foarte atentă. Există unele băuturi care reduc presiunea pentru femeile însărcinate, dar e bine să cunoști și recunoști și simptomele hipertensiunii arteriale în timpul sarcinii.

În timpul sarcinii nu pot fi administrate multe medicamente; astfel că medicii încearcă să trateze afecțiunile medicale în mod natural și cu cât mai puține medicamente posibil. În acest sens, există unele băuturi care reduc presiunea arterială pentru femeile însărcinate; astfel, te pot ajuta să te simți mai bine.

Iată 5 băuturi care reduc stresul pentru femeile însărcinate și, implicit, tensiunea:

Lapte degresat

Laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau degresat este una dintre cele mai importante băuturi pentru combaterea hipertensiunii arteriale și a problemelor cardiace. Și asta datorită lipsei de grăsime din acesta, care ajută la reducerea colesterolului din sânge.

Ceai

Ceaiul este una dintre băuturile care scad tensiunea arterială, datorită proprietăților sale diuretice. Și evident, ceaiul verde este cel mai eficient în scăderea tensiunii arteriale.

Suc de sfeclă

Un studiu indică faptul că a consuma sfeclă proaspătă sau gătită scade tensiunea arterială, deoarece conține nitrați; o substanță care scade tensiunea arterială, iar efectul sfeclei proaspete în reducerea presiunii este mai mare decât în cazul celei preparate termic. În plus, sfecla ajută la prevenirea și tratarea anemiei, deoarece conține o cantitate mare de fier.

Suc de prune

Unele studii indică faptul că un consum de trei prune pe zi sau consumul lor într-o ceașcă de suc are ca efect scăderea tensiunii arteriale crescute; precum și scăderea nivelului de colesterol din sânge. Sucul de prune are, de asemenea, proprietăți laxative. Astfel încât poate fi utilizat pentru a trata constipația obișnuită în timpul sarcinii.

Suc de rodie

Rodia conține vitamina C, acid folic și este bogată în substanțe antiinflamatorii. Toate aceste proprietăți o fac o băutură sănătoasă; în plus, studiile indică faptul că scade și tensiunea arterială, pe lângă capacitatea sa de a crește imunitatea.

Simptomele hipertensiunii arteriale în timpul sarcinii

Simptomele hipertensiunii arteriale variază de la o femeie gravidă la alta; uneori, aceasta se poate manifesta fără simptome în unele dintre cazuri și este descoperită doar în timpul unei examinări periodice de către medic.

Cu toate acestea, adesea, multe femei însărcinate cu hipertensiune arterială suferă de următoarele simptome:

Umflarea membrelor: mâini și picioare;

Creșterea rapidă și bruscă în greutate: acest lucru este cauzat de nivelul ridicat de retenție de sodiu și lichide din organism;

Tulburări vizuale: cum ar fi vederea încețoșată sau dublă;

Tulburări digestive: apariția bruscă a vărsăturilor și a grețurilor după a 20-a săptămână de sarcină poate fi un simptom al hipertensiunii;

Dureri abdominale: în special, în partea dreaptă a abdomenului sau în jurul stomacului;

Proteina din urină: acest lucru este demonstrat de analiza urinei, pe care medicul o recomandă periodic în timpul sarcinii;

Hipertensiune arterială în timpul măsurării: dacă măsurarea tensiunii arteriale este peste 140/90, acesta este cel mai important simptom care confirmă medicului că ai această problemă;  acest caz, îți poate prescrie un tratament medicamentos adecvat.

Acum că știi să recunoști simptomele hipertensiunii arteriale în timpul sarcinii și ai descoperit și câteva băuturi ce pot ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale, nu neglija această problemă, chiar dacă nu sunt prezente simptome; hipertensiunea arterială peste 160/110 (fără tratament) poate duce la abrupția placentară sau la travaliul prematur; și uneori poate duce la nașterea copiilor cu greutatea foarte mică.

My title page contents