Proprietățile și beneficiile florilor de salcâm. Ce contraindicații au aceste petale parfumate?

Proprietățile și beneficiile florilor de salcâm. Ce contraindicații au aceste petale parfumate?

Proprietățile și beneficiile florilor de salcâm. Acestea sunt foarte bune pentru gât și intestine, prevenind faringita și dificultățile digestive sau balonarea abdominală. De asemenea, florile de salcâm conțin câteva vitamine și minerale care ne întăresc sistemul imunitar și ne ajută să ne reîncărcăm bateriile. 

Salcâmul (Robinia pseudoacacia) este o plantă ornamentală, dar și o plantă medicinală, care aparține familiei Fabaceae. Este foarte apreciat pentru frumusețea florilor sale albe și parfumate. Originar din America de Nord și Centrală, salcâmul are multe proprietăți de sănătate, antiseptice, astringente și antiinflamatorii. În medicina pe bază de plante este indicat pentru tratarea faringitei și stomatitei. De asemenea, conține vitamine precum A, B1, B2 și minerale precum fier, magneziu, calciu, fosfor, sodiu, potasiu și zinc.

Floarea de salcâm are un rol nutritiv important în nutriție; florile sale frumoase și foarte parfumate atrag albinele care la rândul lor produc o miere excelentă. Această miere este prețioasă, parfumată, deschisă la culoare și dulce la gust și are diferite proprietăți pentru sănătate.

Proprietățile și beneficiile florilor de salcâm

Florile de salcâm sunt bogate în taninuri, uleiuri esențiale și glicozide. Aceste substanțe le conferă proprietăți antispastice și emoliente. Prin urmare, sunt foarte potrivite pentru probleme intestinale și digestive. De fapt, acestea exercită o acțiune astringentă, antiseptică și antiinflamatoare. Daca ai probleme cu balonarea abdominală, te poate ajuta sa bei o infuzie după masă și, mai ales seara. De asemenea, se pare că pot promova relaxarea și pot contracara apariția durerilor de cap provocate de stres.

Petalele conțin mai multe vitamine, inclusiv B1, B2 și mai ales A, care întăresc sistemul imunitar și protejează ochii și vederea. Dar au și un procent bun de săruri minerale, inclusiv mai ales calciu, fier și potasiu. Un bun ajutor, așadar, pentru a vă menține mușchii tonifiați și pentru a vă reîncărca energia, mai ales primăvara.

Florile de salcâm ajută gingiile să rămână sănătoase, contracarând gingivita și inflamația. În plus,acestea au proprietăți balsamice pentru gât, prevenind faringita și bolile de sezon. Salcâmul are o floare cu proprietăți diuretice, aromatice, laxative, emoliente, energizante și reparatoare. Bogat in proteine, vitamine, saruri naturale si aminoacizi; ajuta digestia.

Contraindicațiile florilor de salcâm

Florile de salcâm nu au contraindicații reale. În general, acestea pot fi consumate de către toată lumea, cu excepția celor care observă o reacție alergică a organismului.

Cu toate acestea, ai grijă să nu consumi cantități excesive de miere sau gem. Cu siguranță au multe proprietăți pentru sănătatea ta, dar sunt totuși alimente foarte dulci care cresc riscul de apariție a problemelor de stomac și creșterea zahărului din sânge, una dintre primele precondiții pentru diabet.

Cum se mănâncă florile de salcâm

Dacă este să vorbim despre primul aliment din flori de salcâm pe care îl gustă aproape toată lumea, acesta se referă la miere. Particularitatea sa este că rămâne lichid la orice temperatură. Prin urmare, îl poți adăuga la ceaiurile din plante, dar îl poți folosi și pentru a îndulci prăjiturile. Dar florile de salcâm sunt bune și prăjite în aluat, ca cele de dovleac, sau introduse într-un risotto. De asemenea, pentru a adăuga un plus de aromă ștrudelului clasic.

Încearcă infuzia cu 30 g de flori uscate la un litru de apă. Bea un pahar la sfârșitul unei mese. Un remediu excelent în medicina naturală și fitoterapie.

My title page contents