De la ce vârstă se poate da miere copiilor.

Cunoști toate virtuțile mierii? Știi că are rol energizant, antiinflamator, curativ, sedativ, pe scurt, un panaceu folosit din cele mai vechi timpuri? Egiptenii și grecii au descoperit deja multe dintre avantajele care decurg din folosirea sa și pentru aceasta au numit-o „nectarul zeilor”. Totuși, mierea nu este indicată copiilor sub 12 luni! Așadar, de la ce vârstă se poate da miere copiilor?

 

Mierea este un aliment bun și autentic, care oferă multe beneficii corpului

Este bogată în substanțe naturale care furnizează energie și importante elemente nutritive, cum ar fi vitamine, în special cele din grupa B și grupa aminoacizilor esențiali (importante pentru creștere și performanța psihofizică), minerale (calciu, potasiu, magneziu) și oligoelemente (conține inclusiv fier, cupru și zinc). Conține, de asemenea, substanțe cu proprietăți antibacteriene .

Pentru copiii care merg la grădiniță sau la școală, mierea poate fi un suport tonic de adăugat la dieta zilnică. Datorită concentrației sale ridicate de fructoză, un zahăr natural 100%, mierea poate înlocui zahărul rafinat alb, care este mai puțin bogat în enzime, vitamine și minerale. Și care, în timp, poate provoca dependență. Mierea poate fi folosită la prepararea biscuiților și prăjiturilor și este utilizată ca îndulcitor în băuturi (lapte, ceai din plante) și salate de fructe.

În ciuda tuturor virtuțile sale, este recomandabil să nu se dea miere copiilor sub vârsta de 12 luni

Există pericol de infecție din cauza posibilei prezențe a toxinei botulinice, care provoacă botulismul infantil. De asemenea, din cauza posibilului risc de a manifesta reacții alergice. În plus, trebuie evitat ca bebelușul să se obișnuiască cu arome foarte dulci.

Calitatea mierii depinde de activitatea albinelor care o produc (această activitate determină diferitele soiuri) și de procesul folosit de om pentru a o extrage și pentru a o realiza. Dincolo de diferitele tipuri de miere, de modul de a alege în funcție de efectul lor și gustul personal (gustul diferă de la un tip la altul, dar toate sunt foarte dulci), cel mai bine este să consume miere organică, sub formă brută. Care nu a fost supusă prelucrării industriale, care ar putea să o priveze de nutrienții care o compun.

De la ce vârstă se poate da miere copiilor? Tipuri de miere cele mai potrivite pentru copii de peste 12 luni:

  • Mierea de tei are efecte calmante și poate fi utilă împotriva insomniei și a anxietății. Poate fi folosită pentru a îndulci ceaiul și laptele, ajutând la promovarea somnului;
  • Mierea de lavandă este antispasmodică și analgezică. Se consumă pe pâine sau sub formă de smoothie, ca o băutură energizantă;
  • Mierea de floarea soarelui, mai puțin cunoscută, este foarte dulce, cu un gust pronunțat de polen. Are proprietăți anti-nevralgice și împotriva febrei. O linguriță luată pe la mijlocul dimineții este suficientă pentru a oferi energie pe întreaga durată a zilei;
  • Mierea de salcâm este una dintre cele mai folosite și recomandate pentru gustul său, ca un substitut pentru zahărul alb;
  • Ai încercat vreodată un smoothie de miere? Este un super energizant pentru copii. Poate fi o gustare excelentă, îmbunătățește forța fizică, reflexele și memoria. Se pregătește foarte simplu, amestecând doar un pahar de lapte de orez sau lapte de soia cu o jumătate de pară, o jumătate de banană și o lingură de miere de lavandă.
My title page contents