Zahărul la copii. Până la 2 ani, copiii nu trebuie să-l cunoască!

Zahărul la copii

Zahărul la copii stârnește multe discuții. Asociația Americană Heart clarifică: pentru a preveni riscul bolilor cardiovasculare încă din timpul copilăriei și adolescenței, nu este necesar să se acorde zahăr copiilor sub doi ani. De la 2 la 18 ani însă, limita este de șase lingurițe pe zi. Și cel mult o băutură răcoritoare pe săptămână.

 

Deloc până la 2 ani!

Nu există zahăr pentru copiii de până la 2 ani! Și nu mai mult de 25 de grame pe zi – aproximativ 6 lingurițe – până la 18 ani. Acestea sunt concluziile American Heart Association, Asociația Naționala a cardiologiei americane, la sfârșitul unui studiu amplu asupra riscurilor unui exces de zaharuri.

Zahărul este de mult timp un factor important de risc pentru bolile cardiovasculare și afecțiunile asociate. Cum ar fi hipertensiunea și diabetul. Dar atenție: nu vorbim de conținutul natural al multor alimente, cum ar fi fructele, laptele. Sau zaharurile – care se adaugă în timpul preparării alimentelor. Atât acasă, cât și în procesarea industrială: zaharoză, glucoză, fructoză, miere, siropuri.

Zahărul la copii. Zahărul din dulciuri

Când spunem zahăr, ne referim la dulciuri – prăjituri, biscuiți, înghețată, bomboane. Dar nu vă lăsați păcăliți! În multe alimente există zahăr adăugat. De exemplu, în chiflele de hamburger și în multe sosuri din ketchup. O lingură de sos delicios conține aproximativ o linguriță de zahăr. Fără să mai punem la socoteală băuturile carbogazoase, ceaiul cu gheață, băuturile energizante sportive, până la 40 de grame (10 lingurițe) .

Experții americani au analizat în detaliu literatura științifică disponibilă astăzi cu privire la riscurile cardiovasculare asupra sănătății copiilor și adolescenților care consumă prea multe zaharuri adăugate. Concluzia este că impactul este substanțial. Cu cât se consumă mai mult zahăr, cu atât mai mare este riscul de obezitate, hipertensiune arterială, modificări la nivelul de lipide din sânge, diabet zaharat .

Copiii care mănâncă multe alimente bogate în zahăr, de obicei junk food, au o dietă săracă de alimente sănătoase, cum ar fi fructe, legume, cereale integrale.

 

 

My title page contents