Alăptarea în public

Alăptarea în public nu este un gest la îndemâna oricui. Aspectul pozitiv al alăptării în public este că tot ceea ce ai nevoie este la îndemână, gata de utilizare și la temperatura potrivită, oriunde te afli. Cu toate că alăptarea este cea mai naturală modalitate de a-ți hrăni copilul, este posibil să te simțiți puțin incomodă în legătură cu alăptarea în public. Mai ales dacă nu ai încercat niciodată. Indiferent dacă te preocupă reacțiile altor persoane sau dacă acestea sunt importante pentru tine, iată câteva sfaturi pentru a te ajuta să practici acest tip de alăptare.

 

Este nevoie de puțin timp să te obișnuiești să alăptezi în mod deschis în public.

Cinci sfaturi pentru alăptarea în public

1. Exersează și prinde curaj

Dacă ideea de alăptare în public te îngrijorează pentru prima experiență, încearcă să exersezi acasă în fața unei oglinzi. Pentru a vedea cum arăți în timp ce alăptezi. Vei observa probabil că partea expusă a sânului este mai mică decât ai crezut, deoarece capul copilului acoperă această parte.

Prima dată când alăptezi în public, poate fi mai ușor dacă o faci într-un mediu unde poți găsi sprijin. Alătură-te unui grup de mame.

2. Alege o îmbrăcăminte practică

Există multe opțiuni de îmbrăcăminte pentru a alăpta în public, dar și pentru alăptare în general. Ia în considerare cumpărarea unor articole de îmbrăcăminte special concepute pentru alăptare. Totul va decurge mai simplu.

Alternativ, pentru a facilita accesul la sân, poți purta pulovere și rochii cu nasturi sau cu fermoar pe partea din față. Articole de îmbrăcăminte în stil salopetă sau cu deschideri laterale.

3. Informează-te

Înainte de a te așeza într-un loc împreună cu bebelușul, fă-ți o listă cu locurile din apropiere unde poți alăpta în public. Astfel încât să nu fie nevoie să cauți unul în ultimul moment.

4. Pentru intimitate, folosește un „acoperitor” în timpul alăptării

Unele mame, pentru intimitate, preferă să folosească o acoperire în timp ce alăptează copilul în public. Vei găsi cu siguranță ceva care să ți se potrivească: de la șaluri simple și poncho la accesorii special concepute pentru alăptare.

Cu toate acestea, copilul ar putea fi factorul hotărâtor. Unii copii urăsc să fie acoperiți în timpul hrănirii, în timp ce alții sunt distrați dacă sunt descoperiți.

5. Află dacă ai anumite drepturi în ceea ce privește alăptarea în public

În multe țări, mamele au dreptul să alăpteze în orice loc deschis publicului și există legi care le protejează. Consultă site-urilor web ale guvernului sau ale serviciului național de sănătate, mai ales dacă te afli în străinătate. La noi în țară nu există o astfel de lege, dar există locuri în care este posibilă alăptarea. Trebuie doar să te informezi și să le descoperi. Succes!

 

My title page contents