10 beneficii ale vitaminei C pentru pielea ta

10 beneficii ale vitaminei C pentru pielea ta – Utilizarea vitaminei C pentru piele a avut o creștere pe piața cosmetică în ultimii 10 ani. Și nici nu e de mirare! Vitamina C are proprietăți antioxidante dovedite care protejează împotriva daunelor provocate de soare cauzate de radicalii liberi.

Unul dintre cele mai eficiente ingrediente dermatologice anti-îmbătrânire disponibile astăzi, vitamina C topică este un pilon în rutina de îngrijire a pielii multor femei. Serurile, cremele și alte produse cu vitamina C sunt foarte recomandate de dermatologi pentru capacitatea lor de a menține un ten neted și uniform.

Deși probabil ingerezi vitamina C prin alimentație, există o altă modalitate de a beneficia de acest ingredient vedetă prin vizarea directă a pielii. Vitamina C topică este cel mai direct mod de a profita de numeroasele beneficii puternice de îngrijire a pielii pe care o oferă această vitamină.

Ce este vitamina C și pentru ce se utilizează?

Vitamina C (sau acidul ascorbic) este o vitamină solubilă în apă care nu poate fi acumulată în organism, dar trebuie luată în mod regulat prin alimente.

În plus față de dizolvarea în apă, vitamina C este termolabilă, în special la temperaturi ridicate. De exemplu, atunci când gătiți în apă, este complet pierdută. La nivel sistemic, vitamina C participă la multe reacții metabolice și la biosinteza aminoacizilor, hormonilor și colagenului.

Datorită puterilor sale antioxidante puternice, ridică barierele sistemului imunitar și ajută organismul să neutralizeze radicalii liberi.

Cum funcționează vitamina C pe pielea feței și a corpului?

Mecanismul anti-radicali liberi este baza mecanismului de acțiune și la nivel actual. Problema a fost doar de a-l face stabil pe piele și de a întârzia degradarea sa naturală, pierzând astfel în consecință proprietățile, atunci când a fost expus la aer și lumină naturală.

Odată ce s-a descoperit cum să stabilizeze acidul ascorbic în aer și în lumina soarelui, a fost posibil să se exploateze proprietățile sale antioxidante, cunoscute la nivel sistemic, de asemenea, la nivel topic și, prin urmare, cosmetice și dermatologice.

Pentru a evita oxidarea rapidă, care în produsele cosmetice care o conțin, poate fi observată pur și simplu prin observarea schimbării culorii: de la galben (formă neoxidată) la maro brun (formă oxidată), vitamina C a fost înlocuită sub formă de acid ascorbic cu forme mai stabile (cum ar fi fosfatul ascorbil de magneziu) sau pH-ul formulării a fost redus, prin înlocuirea apei ca solvent cu alte substanțe capabile să-i sporească stabilitatea.

Descoperă 10 beneficii ale vitaminei C pentru pielea ta, extrem de convingătoare:

1. Antioxidant

Serul cu vitamina C oferă o protecție antioxidantă puternică, în special în produsele care conțin acid L-ascorbic (LAA). Funcționează pentru a proteja împotriva unor leziuni ale pielii induse de radicalii liberi și inflamația cauzată de expunerea la razele UV ale soarelui. Ce rol are vitamina C în această situație? Vitamina C topică neutralizează acești radicali liberi înainte de a provoca daune. Diminuând astfel efectele negative ale inflamației asupra pielii.

2. Anti-îmbătrânire

Odată cu vârsta vine un declin treptat în conținutul de vitamina C din piele. Cu toate acestea, s-a demonstrat că vitamina C topică inversează efectele acestui declin. Aplicarea serurilor, cremelor și hidratantelor cu vitamina C este o formă extrem de eficientă de îngrijire a pielii.

3. Producția de colagen

Colagenul este o proteină structurală naturală în corpul nostru și una necesară pentru menținerea stabilității, elasticității și susținerii pielii. Cu toate acestea, depozitele noastre de colagen se epuizează pe măsură ce îmbătrânim. Vitamina C topică are capacitatea de a crește nivelul de colagen, producând o piele mai fermă și mai tânără.

4. Ridurile și liniile fine

Dacă te lupți cu ridurile sau cu apariția liniilor fine, utilizarea regulată a serului topic de vitamina C timp de cel puțin 12 săptămâni s-a dovedit a fi un tratament eficient.

5. Vindecarea rănilor

Răspunsul inflamator al pielii crește adesea cantitatea de radicali liberi. Deși sunt necesare cercetări suplimentare, aplicarea topică a vitaminei C poate limita radicalii liberi, accelerând răspunsul de vindecare după rănire.

6. Fotoîmbătrânire / fotodeteriorare

Proprietățile antioxidante puternice ale vitaminei C topice s-au dovedit a limita și proteja împotriva daunelor cauzate de radiațiile UV. O rutină zilnică de îngrijire a pielii timp de trei luni, care a inclus vitamina C topică, a oferit îmbunătățiri vizibile ale liniilor fine și ridurilor, textura aspră, laxitatea pielii (piele flască), tonusul și îngălbenirea. Toate acestea fiind caracteristice pielii faciale fotodeteriorate.

7. Hiperpigmentare / pete întunecate

Când melanina este depozitată inegal în diferite zone ale corpului din cauza supraexpunerii la UV, pot apărea pete întunecate cunoscute sub numele de hiperpigmentare. Aplicată local pe piele, crema cu vitamina C poate reduce efectele hiperpigmentării cu estomparea petelor întunecate. Totul, fără a modifica tonul natural al pielii. Puterile antioxidante ale vitaminei C o fac un instrument puternic în promovarea uniformă a pielii.

8. Roșeață generală a pielii

S-a demonstrat că vitamina C tratează o gamă largă de afecțiuni ale pielii cunoscute sub numele de dermatoze inflamatorii. Dermatita poate avea o varietate de cauze și poate apărea în mai multe forme, dar de obicei implică o erupție cutanată cu mâncărime sau piele umflată și înroșită. Reducerea roșeții va avea ca rezultat un ten mai uniform și va ajuta la apariția pielii sănătoase.

9. Strălucirea pielii

Serul de vitamina C ajută la estomparea pigmentării. De asemenea, netezește suprafața pielii pentru a reduce aspectul de piele mată sau oboseală, ceea ce contribuie la un ten tânăr.

10. Hidratarea pielii

Fosfat ascorbil de magneziu (MAP), una dintre cele mai comune forme de vitamina C utilizate în serurile de îngrijire a pielii, a fost demonstrat pentru a avea un efect hidratant asupra pielii. Reduce pierderile de apă, permițând în același timp pielii să rețină mai bine umiditatea valoroasă, făcându-l un plus excelent de îngrijire a pielii pentru persoanele cu piele uscată cronică.

Important!

Aplicarea topică a serului, cremei sau hidratantului cu vitamina C cu regularitate, poate ajuta la vindecarea rănilor, la reducerea petelor întunecate și la încurajarea hidratării, la stimularea creșterii colagenului, la protejarea împotriva daunelor provocate de soare și la lăsarea pielii mai luminoase și mai tinere.

Consecvența este esențială pentru cele mai bune rezultate. Încearcă să o adaugi la rutina ta de îngrijire a pielii într-o manieră în care te vei putea angaja.

 

My title page contents