Uleiuri bune pentru creșterea părului. 5 uleiuri esențiale pentru creșterea părului 

Uleiuri bune pentru creșterea părului

Ce uleiuri bune pentru creșterea părului cunoști? Uleiurile esențiale sunt extrase din plante prin distilare și sunt foarte concentrate. Aceste uleiuri sunt foarte puternice și necesită uleiuri de transport înainte de a fi utilizate pentru aplicare. Uleiuri de transport sunt: uleiul de migdale, uleiul de jojoba sau uleiul de kernel de caise. Ele pot fi utilizate pentru a avea un păr mai puternic și mai sănătos și, de asemenea, pentru problema căderii parului.

Iată câteva uleiuri esențiale pentru creșterea părului:

 

Uleiuri bune pentru creșterea părului. 5 uleiuri esențiale pentru creșterea părului

Pentru a dilua uleiul esențial sau pentru a avea o concentrație de 1%, amestecați 8 picături de ulei esențial într-o uncie de ulei de purtător. Uncia este o veche unitate de măsură pentru greutăți (folosită și astăzi în Anglia), a cărei valoare a variat între circa 28 și 35 de grame.

Ulei esențial de lemn de cedru

Acest ulei trebuie utilizat într-o concentrație de 0,5-1% pentru părul subțire, până la normal. Este util în cazurile în care pierderea părului este cauzată de o infecție bacteriană, alopecia areata sau o insuficiență a sistemului imunitar.

Ulei esențial de mușețel

Acesta trebuie utilizat în concentrație de 0,5-1% pentru părul subțire, până la normal. Este util pentru cazurile în care pierderea parului este cauzată de inflamația scalpului și a foliculilor și pentru reducerea funcției celulare. Uleiul de mușețel ajută la reîmprospătare și este un ulei antiinflamator.

Ulei esențial de rozmarin

Poate fi folosit în concentrație de la 0,5 la 2% și este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale pentru creșterea părului. Este deosebit de bun pentru stimularea creșterii părului, prin creșterea metabolismului celular. Este indicat pentru tratarea alopeciei areata.

Ulei esențial Ylang Ylang

Acest ulei este util pentru a crește grosimea firului de păr și pentru a obține păr mai fin. Este, de asemenea, util pentru tratarea vârfurilor despicate și pentru echilibrarea producției de ulei a scalpului. Uleiul de Ylang Ylang este similar cu uleiul de lavandă și reduce stresul.

Uleiuri bune pentru creșterea părului. Ulei esențial de lavandă

Acest ulei este utilizat în multe produse pentru păr și are următoarele efecte: emolient, antiinflamator, antibacterian, regenerativ și echilibrat. De asemenea, reduce stresul și trebuie utilizat în concentrația de 0,5-3%. Uleiul esențial de lavandă poate fi folosit pe toate tipurile de păr.

Uleiuri de transport (uleiuri de bază)

Un ulei de transport este un ulei vegetal similar cu uleiul de nucă de cocos sau uleiul de semințe de rapiță, care poate fi utilizat pentru a dilua un ulei esențial. Uleiurile de transport asigură faptul că uleiurile esențiale aplicate local sunt confortabile. Diluarea cu un ulei de transport nu reduce efectul uleiului esențial și evită efectele datorate aplicării excesive.

Uleiul de cocos poate fi folosit singur pentru o creștere bună a părului. Uleiul de cocos fracționat care rămâne lichid la temperatura camerei are o consistență slabă și este excelent în funcție de Ayurveda și pentru creșterea părului. Este foarte nutritiv și excelent pentru creșterea părului.

Cum se utilizează uleiurile esențiale pentru creșterea părului

Folosirea uleiurilor esențiale pentru creșterea părului este relativ ușoară. Trebuie să folosești câteva picături de ulei esențial recomandat, împreună cu șampon sau balsam. De asemenea, poți amesteca picăturile uleiurilor de transport menționate mai sus.

Avertizări pentru uleiurile esențiale

Înainte de a utiliza orice ulei esențial pentru creșterea părului, este important să-l testezi într-o zonă mică a pielii. Deoarece aceste uleiuri esențiale sunt foarte puternice, ele nu ar trebui utilizate fără uleiuri de transport. Și dacă te confrunți cu o pierdere masivă a părului, cel mai bine este să consulți medicul.

Note pentru pielea sensibilă:

Când uleiurile esențiale sunt aplicate direct pe scalp, ele pot provoca iritații, deci trebuie diluate. Proporția de diluare trebuie întotdeauna urmată așa cum este menționat pe etichetă.

 

My title page contents