Vinete și dovlecei pregătite la tigaie – un preparat delicios!

Vinete și dovlecei pregătite la tigaie - un preparat delicios!

Vinete și dovlecei pregătite la tigaie – un preparat delicios! Nu este nevoie de mult pentru a pregăti o garnitură excelentă, iar vinetele prăjite în tigaie și dovleceii sunt un exemplu. Iată cum să le pregătești!

E vară și legumele se găsesc din plin. Așadar,  e vremea să profităm de ceea ce ne oferă acest anotimp generos pentru a face rețete gustoase și hrănitoare. Vinetele și dovleceii, de exemplu, sunt perfecte vara și pot fi savurate atât calde, cât și reci. În plus față de cea mai simplă versiune pe care ți-o prezint mai jos, poți adăuga pe lângă vinete și dovlecei ardei sau roșii cherry pentru a da o notă suplimentară de culoare și aromă.

Deoarece este un preparat foarte simplu, este inutil să subliniem importanța alegerii legumelor de calitate, de preferință locale. În acest fel, vei putea aprecia toată aroma lor, precum și proprietățile lor nutriționale. Adaugă acestui preparat de dovlecei și vinete o porție de pătrunjel verde, mentă și un cățel de usturoi pentru o aromă inconfundabilă.

Vinete și dovlecei pregătite la tigaie

Porții: 4

Pregătire: 10 minute

Gătire: 20 de minute

Ai nevoie de:

• 1 vânătă

• 2 dovlecei

• 1 cățel de usturoi

• 1 legătură de pătrunjel și mentă

• 2 linguri de ulei

• sare după gust

• piper după gust

 

Pregătești vinete și dovlecei la tigaie așa:

Mai întâi, speli legumele, le tai capetele și apoi le tai în bucăți de câte un centimetru pe fiecare parte. Este important ca acestea să aibă aproximativ aceeași dimensiune pentru ca acestea să se gătească uniform.

Într-o tigaie, încălzești uleiul împreună cu cățelul de usturoi (pentru o aromă mai blândă lăsă-l necurățat), apoi adaugă legumele. Gătește legumele la foc mare timp de câteva minute, apoi pune capacul și redu focul. Va dura aproximativ 15 minute înainte ca acestea să fie gata.

Aproape de sfârșitul gătitului, scoți usturoiul, condimentezi cu sare și piper și apoi adaugi pătrunjelul verde și menta tocate mărunt. Gata, preparatul poate fi servit.

Așa cum am menționat mai sus, poți adăuga și alte legume suplimentar. Un ardei gras tăiat cubulețe sau câteva de roșii cherry tăiate în jumătate vor face acest fel de mâncare și mai bogat și mai gustos.

Acest preparat – vinete și dovlecei la tigaie – poate fi păstrat în frigider timp de 2-3 zile. Înainte de a-l consuma este recomandat să-l încălzești rapid într-o tigaie.

My title page contents