3 băi răcoritoare de vară. Remedii și sfaturi pentru a te răcori într-o zi caldă de vară

3 băi răcoritoare de vară. Remedii și sfaturi pentru a te răcori într-o zi caldă de vară

3 băi răcoritoare de vară. Remedii și sfaturi pentru a te răcori într-o zi caldă de vară. Odată cu sosirea vremii calde, iubitorii de baie sunt convinși că trebuie să renunțe la obiceiul atât de plăcut de a face o baie în cadă. În realitate, lucrurile nu stau chiar așa! Când temperaturile cresc, de fapt există multe soluții care pot face ca o baie să fie răcoritoare. Să aflăm care sunt acestea!

Baia, un ritual cu putere relaxantă și multe beneficii

Dacă ai o cadă acasă și obișnuiești să faci băi, atunci cunoști perfect plăcerea unei băi calde în timpul iernii. Suntem obișnuiți să credem că acest moment de mare relaxare este funcțional și eficient doar atunci când vremea de afară este rece și friguroasă. Însă, iubitorii de băi fierbinți nu trebuie neapărat să renunțe la obiceiul lor drag, deși odată cu sezonul cald, dușul este cel mai preferat și la îndemână.

Să aflăm cum să facem scăldatul răcoritor vara și de ce considerăm că pe vreme călduroasă trebuie să facem un duș rece?

Duș rece atunci când e cald – o realitate sau o credință falsă?

De fapt, știai că în timpul verii nu este absolut recomandat să faci dușuri reci? Tindem să credem că un duș rece este cel mai rapid și mai eficient remediu pentru căldură, dar lucrurile nu stau chiar așa. De fapt, chiar și vara se recomandă dușul cu apă călduță, adică nici caldă, nici rece. De asemenea, dușul fierbinte nu este recomandat celor care suferă de căldură și tensiune arterială scăzută. În timp ce dușul rece poate da un sentiment de bunăstare imediată. Efectul însă trece imediat ce ritualul s-a terminat, iar noi ne vom simți și mai încălziți decât înainte.

Iată 3 băi răcoritoare de vară:

Baia răcoritoare de vară cu condimente

Condimentele și beneficiile lor sunt cunoscute tuturor fanilor herbalismului și medicinei naturale. Vara, când e foarte cald, este ocazia perfectă pentru a pregăti o baie pe bază de condimente, în special cu pin și rozmarin, cu proprietăți răcoritoare deosebite. Dar și cu busuioc, salvie, violete, boabe de ienupăr.

Femeile, pe de altă parte, vor iubi vița roșie și baia centella asiatica, cunoscute pentru proprietățile lor anticelulitice. Vița roșie, în special, este un condiment care are efecte dovedite asupra îmbunătățirii circulației sângelui, oferind ușurare așa-numitelor picioare grele din timpul sezonului cald. Pentru a pregăti o baie de vară pe bază de condimente, trebuie să prepari mai întâi un decoct, pe care apoi îl lași să se răcească și îl torni direct în cadă. Alternativ, poți pune ierburile și condimentele într-o pungă de bumbac, le lași să se înmoaie și apoi le masezi pe piele.

Baie de gheață de vară: extremă, dar eficientă

Baia de vară în gheață poate fi un remediu foarte extrem. În ultima vreme a devenit la modă printre vedete, modele și mai ales sportivi. Scăldatul într-o cadă plină cu apă și gheață, mai ales imediat ce te trezești, este o practică curajoasă. Cu adevărat eficientă pentru a-ți reîncărca energia dimineața și pentru a îndepărta agenții patogeni. Pentru o baie de vară cu adevărat răcoritoare, tot ce trebuie să faci este să umpli cada cu apă și să adaugi suficiente cuburi de gheață pentru a trăi cu adevărat o experiență unică.

Baie de vară pe bază de sare

Acesta este un ritual cu adevărat accesibil și foarte simplu. De fapt, pentru o baie de vară răcoritoare este suficient să adaugi în cadă, sare de masă simplă. Poți începe cu sare de mare integrală, prezentă în orice bucătărie, acasă. Un adevărat panaceu pentru relaxarea pielii și a mușchilor. Pe de altă parte, pentru băile de vară mai bogate, poți folosi săruri de baie specifice aromate și colorate. De exemplu, derivații de sare roz din Himalaya sau sare din Marea Moartă, ambele prelucrate cu condimente sau ierburi aromatice.

Prin urmare, chiar și vara nu trebuie neapărat să renunțăm la baia noastră în cadă!

My title page contents