Dă-ți un restart! Alege să urmezi un detox!

Dă-ți un restart! Alege să urmezi un detox! – Stresul, mesele grele și îmbelșugate, aerul pe care îl respirăm sunt câțiva factori care aduc modificări asupra bunei funcționări a organismului. Astfel că acesta se umple periodic de toxine și produși pe care nu îi poate metaboliza.

 

Vestea bună? Din fericire, corpul nostru este bine echipat pentru a elimina toxinele și nu necesită diete speciale sau suplimente scumpe pentru a face acest lucru. Există mecanisme naturale prin care el știe să elimine ceea ce nu-i face bine. Cum funcționează acest proces? Pentru a obține rezultatele dorite, pielea (cel mai mare organ al corpului) lucrează continuu, apoi sistemul sistemul limfatic, plămânii, intestinul, ficatul și rinichii. Astfel că se poate spune că procesul de detoxifiere are loc permanent și natural în organism.

Totuși, există și excepții: se poate întâmpla ca aceste organe să nu mai facă față corepunzător și să apară diferite grade de intoxicare. Cauza? Pe de o parte pentru că organele amintite se confruntă cu o intrare sporită de toxine: din cauza alimentației, consumului exagerat de medicamente, alcool sau din cauza fumatului, agenților poluanți din aer, apă, detergenți sau cosmetice. Pe de altă parte, toate organele implicate în procesul de eliminare a toxinelor pot fi afectate de diverși factori în funcționarea lor. Mai exact, pot apărea diverse dezechilibre și disfuncții, inclusiv dezechilibre energetice provocate de obiceiuri de viață nesănătoase: deficitul de mișcare, respectiv ore și zile întregi petrecute sedentar și în spații închise, neglijarea somnului și a hidratării.

Dă-ți un restart! Efectele?

Odată intoxicat, organismul produce mai întâi simptome ușoare – febră, acnee, diaree – iar stoparea lor cu ajutorul medicamentelor nu face decât să agraveze problema, blocând calea de evacuare a toxinelor. Infecțiile, colita-diareea sau acneea, de altfel boli obișnuite cu care ne confruntăm la un moment dat în viață, sunt în realitate acțiuni de detoxifiere ale organismului. Acestea acțiuni au loc atunci când nivelul toxinelor din corp devine intolerabil. De menționat că atunci când luăm medicamente pentru a bloca aceste reacții (febra, diareea, etc), de fapt, nu facem altceva decât să „înecăm” organismul în propriile lui toxine. Aceste toxine vor fi împinse din ce în ce mai în profunzime, ducând la: calculi renali, alergii, astm bronșic, psoriazis, depresie, dereglări hormonale, boli autoimmune, cancere.

Alte simptome pot fi oboseala cronică sau creșterea în greutate. „Principalul mecanism prin care organismul se apără de toxine este în primul rând producerea de țesut gras cu care le izolează. În astfel de condiții devine destul de evident că trebuie să ajutăm organele să elimine toxinele, aceasta fiind ceea ce de obicei se numește detoxifiere.”, explică medicul balneolog Suzana Pretorian, de la Ensana Health Spa Hotels Sovata.

Ce soluții există și cum să le alegi pe cele mai bune?

Ei bine, lucrurile sunt puțin complicate, deoarece mass media abundă de indicații referitoare la detoxifiere, de la regimuri draconice cu apă și suc de lămâie la programe complexe de antrenament cu consum exclusiv de smoothies. De multe ori încercăm, pentru că sunt recomandări în trend, dar eșuăm pentru că nimeni nu ne spune cum trebuie urmat mai exact acest proces. Și mai ales că un astfel de proces nu funcționează în toate cazurile, ci trebuie urmat un program individualizat și personalizat”, adaugă medicul specialist.

Dă-ți un restart! Ce presupune o detoxifiere?

Acest proces natural presupune „activarea circulației și a eliminării și neutralizării de toxine din organism. De asemenea, presupune să îți reglezi sistemul nervos, pentru ca apoi să obții relaxarea mușchilor, a vaselor de sânge, eliminarea produșilor toxici și, totodată, reglarea sistemului hormonal.”, adaugă balneologul.

Putem urma acasă un program individual de detoxifiere?

„Da, poți încerca să faci asta din mers, în timp ce te ocupi integral de sarcinile tale zilnice, dar nu va fi prea ușor. Este un proces greoi. În primul rând pentru că trebuie să fii foarte atent la tine, la modificările care apar. Fiziologia va suferi unele modificări, și ar trebui să petreci ceva timp făcând mișcare. În plus, integrarea acestor condiții în cotidianul tău s-ar putea să-ți furnizeze o porție bună de stres, care ar contribui la creșterea toxinelor din organism.”, avertizează specialistul.

Ce poți face în acest caz?

Recomandarea noastră: un sejur de detoxifiere la Sovata! Nu doar că te vei simți mai bine, dar, după un astfel de sezjur vei fi mai eficientă, deoarece vei fi mai curată și mai relaxată.

Dă-ți un restart! Iată câteva puncte forte ale unui sejur de detoxifiere la Sovata:

În primul rând, vei putea beneficia de consiliere pentru a afla de unde să începi și mai ales cum să combini alimentația cu hidratarea, cu mișcare adecvată, pentru a ști unde și când să te oprești.

Apoi, vei beneficia de somn și relaxare, pentru ca toate eforturile tale pentru detoxifiere să aibă cele mai înalte șanse de reușită. Somnul de calitate (dinaintea miezului noptii) este cel mai eficient mecanism fizic de detoxifiere si regenerare. Atenție! Un psihic agitat, un organism obosit și slăbit refuză detoxifierea și dezvoltă simptome care cer oprirea curei. Efectele ecosistemului de la Sovata includ relaxarea și liniștirea sistemului nervos.

De asemenea, vei putea beneficia de efectul purificator asupra pielii pe care îl are nămolul sapropelic de la Sovata. Acesta este bogat în minerale foarte necesare bunei funcționări a organismului și este integrat unor proceduri în cadrul unei cure complexe de detoxifiere a organismului care vizează: Detoxifierea cutanată și renală prin masaj, aplicații de nămol și băi cu apă sărată; Detoxifierea limfatică realizată prin drenaj limfatic, hidroterapie, aquafitness, înot și stretching; Detoxifierea hepatică prin aplicații de nămol și băi cu apă sărată; Detoxifierea respiratorie prin aerosoli, cu apă sărată și oxigenoterapie; Detoxifierea la nivel mental-emoțional, care este asigurată în primul rând de climatul sedativ al stațiunii Sovata, dar și printr-o serie de proceduri precum masajul de relaxare, magnetoterapie, hidro-electroterapie, training autogen sau ședințele de consiliere psihologică la cerere.

De asemenea, dr. Suzana Pretorian recomandă parcurgerea unor pași pentru a te bucura de sănătate și de un organism curat:

– bea multă apă de calitate înaltă, cca 2,5 litri/zi (apă de izvor, apă ionizată negativ – obținută de exemplu cu filtru SDK-501 Enagic). Daca nu există astfel de posibilități, alege apă plata cu pH în jur de 7,5 și densitate minerală cât mai scăzută (de exemplu, calciu sub 50mEq/l) sau apă filtrată prin aparat cu osmoză inversă (care însă este încărcată pozitiv și, prin urmare nu are puterea detoxifiantă și regeneratoare a apei de izvor sau a celei încărcate negativ);

– pentru hidratare, bea doar apă simplă sau sucuri de legume, nu alte tipuri de lichide;

– pe cât posibil, nu ține telefonul mobil aproape de corp, mai ales de zona inimii, căci iradierea indusă scade energia, procesele de detoxifiere și regenerare ale corpului;

– culcă-te devreme (cât mai multe ore dormite înainte de miezul nopții); este de preferat să te trezești în zori la ora 4, decât să adormi târziu noaptea, după ora 12). Somnul de calitate (orele dinaintea miezului nopții) este cel mai eficient mecanism fizic de detoxifiere și regenerare.

Te-am pus pe gânduri? Ai nevoie de un restart? Te așteptăm la Sovata, să te bucuri de un program complet de detox, cu rezultate garantate! https://www.ensanahotels.com/ro

 

My title page contents