Plăcintă cu ciuperci, crocantă și delicioasă

Plăcintă cu ciuperci

Plăcintă cu ciuperci… sună bine, nu-i așa? Ciupercile, nu doar că se găsesc tot timpul anului, dar pot fi consumate în diferite moduri: în salate, în mâncăruri, anumite specii fiind considerate o delicatesă. În funcție de specie, unele ciuperci se consumă crude, altele preparate.

 

Pregătire: 90 minute

 

Ai nevoie pentru aluat:

1 linguriță praf de copt

150 g unt

300 g făină

1 ou

50 ml lapte

1 praf de sare

Ai nevoie pentru umplutură de:

500 g ciuperci proaspete

50 g bacon

150 ml smântână dulce, de gătit

50 g unt

100 g cașcaval ras

100 g șuncă

1 ou

Sare

Pătrunjel verde

 

Pregătești aluatul așa:

Amesteci făina cu praful de copt. Adaugi untul tăiat cuburi, oul, sarea, laptele și frămânți un aluat fin. Îl acoperi cu folie alimentară și îl dai la frigider timp de 30 de minute.

Speli ciupercile și le tai în bucăți potrivite. Topești untul, adaugi ciupercile, le presari cu puțină sare și amesteci. Adaugi baconul tăiat cuburi, amesteci și lași până scade zeama lăsată de ciuperci.Adaugi și smântâna dulce și mai lași pe foc 5 minute. Pui pătrunjelul verde tocat mărunt și lași compoziția să se răcească.

Iai aluatul și-l împarți în două. Întinzi o foaie cât o formă de tartă, dar lași ca aluatul să îmbrace și pereții, să curgă pe margini. Ungi forma cu unt și o tapetezi cu făină, apoi așezi foaia de aluat. Pui ciupercile, iar peste ele șunca tăiată în felii. Presari și cașcavalul ras. Acoperi umplutura cu cea de-a doua foaie, aducând marginile de aluat spre interior. Ungi aluatul cu oul bătut și dai plăcinta la cuptorul încins, timp de 40-45 de minute. Servești plăcinta caldă sau rece, după gust.

My title page contents