Beneficiile orezului. Proprietăți și curiozități despre orez

BENEFICIILE OREZULUI. PROPRIETĂȚI ȘI CURIOZITĂȚI DESPRE OREZ

Beneficiile orezului sunt multe. Tu le cunoști? Curăță flora intestinală. Elimină hipertensiunea. Crește sentimentul de sațietate și, prin urmare, ajută la scăderea în greutate. Și este foarte bun pentru a face mâncăruri sănătoase și gustoase.

Printre proprietățile principale ale orezului se numără și faptul că e foarte bun pentru digestie. Orezul conține un aminoacid esențial, lizină și proteine ​​de bună calitate. În ceea ce privește componenta lipidică, conține în principal acizi grași esențiali. Are multă cantitate de potasiu și puțin sodiu și, prin urmare, este o hrană indicată celor care suferă de hipertensiune arterială. Orezul este fără gluten și, prin urmare, poate fi consumat și de cei care suferă de boala celiacă .

 

Beneficiile orezului. Calorii și valori nutriționale ale orezului

100 g de orez conțin 332 kcal.

Mai mult, pentru fiecare 100 g din acest produs avem:

  • Apă 12 g
  • Carbohidrați 80,4 g
  • Zaharuri 0,2 g
  • Proteină 6,7 ​​g
  • Grăsime 0,4 g
  • Colesterol 0 g
  • Fibră totală de 1 g
  • Sodiu 5 mg
  • Potasiu 92 mg
  • Fier 0,8 mg
  • Calciu 24 mg
  • Fosfor 94 mg
  • Vitamina B1 0,11 mg
  • Vitamina B2 0,03 mg
  • Vitamina B3 1,3 mg

Curiozități despre orez

  • Orezul brun este deosebit de bogat în fibre și are o putere mare de sațietate. Din aceste motive este foarte util în dietele cu conținut scăzut de calorii și împotriva constipației;
  • Orezul Basmati are boabe lungi și subțiri. Este foarte parfumat. Se folosește mult la prepararea pilafului;
  • Orezul negru este foarte bogat în proteine; Are aproximativ dublul proteinei comparativ cu orezul alb comun;
  • Arborio. Acest soi are boabe foarte mari, cu un nucleu bogat în amidon care rămâne perfect al dente, în timp ce suprafața tinde să se dezintegreze. De asemenea, are o bună capacitate de a absorbi lichide și condimente. Aceste caracteristici îl fac ideal pentru pregătirea diferitelor tipuri de risotto;
  • Carnaroli. Este cel mai folosit și mai apreciat orez din bucătăria italiană. Nu este prea mare și nu se dezintegrează și de aceea este recomandat pentru feluri de mâncare uscate, gen salate;
  • Vialone Nano. Acesta este unul dintre cele mai bune tipuri de orez italian. Extrem de versatil pentru diverse preparate. Este sub formă de boabe groase și este considerat de bucătarii internaționali unul dintre cele mai bune tipuri de orez din lume .

Beneficiile orezului. Cele mai importante proprietăți ale orezului

Reține și încearcă: atunci când ai probleme de stomac, consumă o farfurie de orez alb, cu apa în care a fiert și cu puțin ulei de măsline extra virgin. Vei vedea că în câteva ore corpul tău își revine la starea normală.

Orezul este un miracol, o cereală cu origini în Asia, dar din care circa 50 de soiuri sunt produse în Italia, iar unele dintre ele sunt foarte prețioase. O comoară reală prin proprietățile și beneficiile pe care ni le oferă.

1. Întotdeauna digerabil

Datorită acestor caracteristici, orezul, prin natura sa, reglează cel mai bine flora intestinală. Are proteinele cu cea mai mare valoare biologică, deoarece are cel mai bun conținut de aminoacizi.

2. Ideal în caz de hipertensiune arterială

O bună practică împotriva hipertensiunii constă în a mânca o dată sau de două ori pe săptămână orez și mere, fierte împreună și îndulcite cu miere.

3. Previne bolile cardiovasculare

Orezul, în special cel integral, conține un compus natural care pare să controleze tensiunea arterială ridicată și riscul bolilor de inimă.

4. Zero gluten

Boabele de orez conțin, în principal, amidon care, similar glutenului, produce un efect de lipici, fără a se dezvolta totuși, nici un fel de intoleranță. Dacă nu este rafinat, acest produs are diferite proprietăți antioxidante. Acesta oferă un aport excelent de proteine, mai mare decât cel al tuturor celorlalte cereale, datorită prezenței, în interior, a lizinei de aminoacizi.

5. Beneficiile orezului. Crește sentimentul de sațietate

Datorită cantității mari de fibre, orezul crește sentimentul de sațietate și este, de asemenea, potrivit pentru cei care doresc să piardă în greutate și în caz de constipație.

6. Nu are contraindicații

Caracteristicile proteinelor sale verzi indică faptul că orezul poate fi consumat chiar și de 4-5 ori pe săptămână, fără contraindicații, chiar și de cei care suferă de unele boli de rinichi.

7. Anti-cancerigen

Universitatea de Stat din Louisiana a descoperit câteva mostre de tărâțe de orez negru cultivat în sudul Statelor Unite, în care au găsit o cantitate mare de antociani sau antioxidanți solubili în apă. Caracteristicile nutriționale ale acestui produs alimentar îl fac deosebit de util împotriva cancerului.

8. Luptă cu diareea

Orezul brun este recomandat în cazul diareei, grație conținutului de vitamine B, care ajută la combaterea simptomelor acestei tulburări.

9. Cele mai importante variante

Cea mai cunoscută variantă a orezului alb clasic este cu siguranță cea neagră și se numește orez Venere. Este indicat pentru salate, ca garnitură în feluri de mâncare principale pe bază de pește, carne, legume și deserturi, cum ar fi prăjituri, budinci. Spre deosebire de cel alb, care este perfect pentru risotto.

 

 

 

My title page contents