Mic dejun pentru copilul școlar. Ce îi oferi dimineața?

În ce constă un mic dejun pentru copilul școlar? Așa cum își începe ziua, așa îi va merge pe tot parcursul ei. Școlarul tău se va simți bine, va fi plin de energie și atent la orele de la școală. Pentru că, nu-i așa, o zi bună începe de dimineață!

Mic dejun bun acasă, note bune la școală

Chiar și de două ori mai mare decât cele ale copiilor care trec peste masa de dimineață, conform unui studiu. Corelația rezultă din datele oferite de Universitatea Cardiff, din Țara Galilor (Marea Britanie), în urma unui studiu realizat pe cinci mii de școlari cu vârste cuprinse între 9 și 11 ani, din peste o sută de școli și publicat în revista Public Health Nutrition. Performanța școlară a acestor copii a fost verificată după șase luni și după un an și jumătate. Cercetătorii galezi raportează că, dacă micul dejun a fost sănătos, adică corect din punct de vedere nutrițional, a crescut și îmbunătățit rezultatele elevilor. În timp ce, dacă micul dejun a existat, dar cu dulciuri și cartofi prăjiți, nu a avut niciun impact asupra aprecierilor profesorilor.

Consumul de produse nesănătoase, cum ar fi dulciuri și chipsuri la micul dejun, care a fost raportat de 1 din 5 copii, nu a avut niciun impact pozitiv asupra nivelului educațional. Elevii au fost rugați să enumere toate alimentele și băuturile consumate într-o perioadă de puțin peste 24 de ore (inclusiv două mic dejunuri), observând ce au consumat în anumite momente din ziua anterioară și pentru micul dejun în ziua raportării.

Pe lângă numărul de produse de mic dejun sănătoase consumate la micul dejun, alte comportamente dietetice (inclusiv numărul de dulciuri și chipsuri și porții de fructe și legume consumate pe tot restul zilei) au fost asociate în mod semnificativ și pozitiv cu performanța educațională.

Sănătate și concentrare: Micul dejun care salvează inima

Acest studiu oferă dovezi foarte puternice ale legăturilor dintre calitatea a ceea ce mănâncă copilul și calitatea rezultatelor sale la școală. Este clară sinergia între sănătate și procesul educațional (care nu se mai limitează la micul dejun). Un exemplu: multe școli primare din Marea Britanie oferă elevilor micul dejun.

O atmosferă bună în jurul mesei. Cum să faci un mic dejun să fie bun?

Și chiar dacă există unii sceptici cu privire la faptul că un mic dejun bun poate crește performanțele școlare, totuși e clar că acesta dă startul unei zile bune la școală și nu numai. O idee cu care sunt de acord și nutriționiștii. În schimb, un mic dejun nepotrivit poate reduce nivelul de performanță la școală. Mai degrabă, contează ca un mic dejun bun să fie făcut într-o atmosferă bună de familie: fără grabă, familia să mănânce cu calm, și să plece într-o stare pozitivă de acasă.

Psihologii și nutriționiștii sunt de părere că, un mic dejun este bun dacă este luat alături de toți membrii familiei, care stau în jurul mesei. Chiar dacă nu e timp pentru un mic dejun de o jumătate de oră, sunt necesare cel puțin zece minute. Dar cu toți membrii familiei împreună și așezați la masă. Pe acest fundal liniștitor, copilul este pregătit să înceapă și să aibă cea mai bună zi la școală.

Sugestii pentru realizarea unui mic dejun potrivit pentru copii

Micul dejun este foarte important, deci nu trebuie omis niciodată (o greșeală pe care o fac încă mulți copii). Acesta trebuie să reprezinte 15% -20% din necesarul total de energie al zilei. Deci, aproximativ 300/400 kilocalorii.

Mic dejun pentru copilul școlar. Un mic dejun sănătos și hrănitor poate fi compus din:

  • o cană de lapte cu o felie mică de chec de casă cu fructe;
  • o cană de lapte cu biscuiți uscați sau integrali;
  • o cană de lapte sau iaurt cu fulgi de cereale și fructe uscate;
  • un borcan cu iaurt degresat cu fructe proaspete și pâine;
  • un suc de citrice proaspăt stors și pâine și gem sau miere;
  • un ou fiert, o felie de unt, o cană cu ceai.

Ca alternativă sărată, pâinea din cereale, o brânză dulce de vaci și un fruct sau suc sunt, de asemenea, potrivite pentru un mic dejun pentru copilul școlar.

Sfat! Dacă doriți să evitați laptele pentru alergii, intoleranță sau alte probleme, puteți folosi băuturi pe bază de soia, orez sau migdale. Foarte important atunci când cumpărați un astfel de produs să citiți întotdeauna etichetele ingredientelor. Evitați produsele cu prea multă grăsime și zahăr.

Când pregătiți un tort sau un chec pentru micul dejun acasă, alegeți grăsimile vegetale. De asemenea, preferați mierea, sucul de struguri sau adăugarea de fructe în loc de zahăr.

My title page contents