5 alimente pentru micul dejun. Te ajută să ai un sistem digestiv sănătos

5 alimente pentru micul dejun. Te ajută să ai un sistem digestiv sănătos

5 alimente pentru micul dejun, pe care ar trebui să le consumi, dacă vrei să ai un sistem digestiv bun. Există câteva alimente simple care pot fi incluse în dieta noastră pentru a asigura un tract digestiv sănătos. Următoarele alimente cel mai bine e să fie mâncate dimineața, ca mic dejun.

Menținerea unui sistem digestiv sănătos poate fi o sarcină descurajantă. Există o serie de factori care afectează digestia, cum ar fi dieta, ciclul somnului, practicarea fitnessului, sănătatea și bunăstarea generală. Multe persoane au tendința de a adopta diete fanteziste și de a pune în practică diverse sfaturi în încercarea de a-și menține stomacul și intestinele în funcțiune. Dar toate acestea nu sunt necesare, deoarece există câteva alimente simple care pot fi încorporate în dietă, pentru a asigura un tract digestiv sănătos.

Iată 5 alimente pentru micul dejun, pe care să le consumi pentru o bună digestie:

1. Papaya

Prima masă a zilei este cea mai importantă, iar papaya este mâncarea perfectă pentru a începe ziua cu un intestin sănătos. Consumând papaya la micul dejun, poți contribui la creșterea funcției digestive pe tot parcursul zilei, datorită unei enzime digestive numite Papaină prezentă în ea.

2. Măr

Mărul este bogat în vitamina A, C și conține, de asemenea, o serie de minerale și potasiu. Contribuie la combaterea constipației și, de asemenea, menține un sistem digestiv sănătos, datorită faptului că este bogat în fibre.

3. Castravete

Această minunată legumă de vară conține o enzimă numită Erepsin care ajută la digestia corectă. Efectele miraculoase ale acestui aliment simplu sunt multiple, cum ar fi ameliorarea acidității gastrice, a gastritei și ulcerului peptic.

4. Banana

Beneficiile bananelor pentru digestie sunt binecunoscute, datorită conținutului ridicat de fibre, care este, de asemenea, important pentru o bună funcționare a intestinului. O singură banană este o completare satisfăcătoare și sățioasă pentru micul dejun.

5. Miere-Lămâie

Combinația de miere și lămâie cu apă caldă sunt cunoscute pentru că îmbunătățesc atât digestia, cât și imunitatea. Dacă bei un pahar de apă caldă cu miere și lămâie dimineața devreme, pe stomacul gol, te poate ajuta să-ți stimulezi metabolismul și te susține în efortul tău de a slăbi.

 

De fapt, sărind peste micul dejun poate fi mai bine pentru organism, decât să consumi alimente nesănătoase pentru micul dejun.

Cu toate acestea, un mic dejun nutritiv și bine echilibrat îți poate oferi energie și te poate împiedica să mănânci prea mult în restul zilei.

My title page contents