Beneficiile castraveților pentru ten. Cum să ai o piele frumoasă și tânără

Beneficiile castraveților pentru ten sau cum să ai o piele mai frumoasă și mai tânără. Cred că aproape toate am aplicat la un moment dat câteva felii de castravete pe frunte sau pe ochi, nu-i așa? Cu un gust proaspăt și amar, castravetele este un fruct care are proprietăți și beneficii pentru sănătatea și frumusețea noastră.

Castravetele e un fruct? Din punct de vedere științific, rezultatul polenizării plantei de castravete este un fruct. Clasificarea acesteia ca legumă se bazează în principal pe folosirea acestuia în bucătărie. Este bogat în nutrienți care îl fac unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru tratarea multor afecțiuni și probleme ale pielii.

Să vedem care sunt principalele proprietăți și beneficii ale castraveților și care sunt principalele sale utilizări pentru sănătate și frumusețe.

 

Proprietățile și beneficiile castraveților

Prezența bogată a acidului tartric permite castravetelui să joace un rol important în bunăstarea corpului în multe feluri. De fapt, acidul tartric înseamnă că acei carbohidrații luați în fiecare zi din mesele principale nu se transformă în grăsimi și sunt eliminați din corp prin fecale. Datorită acestui mecanism, castravetele este recomandat pentru cei care doresc să aibă mai mult control asupra greutății lor. În plus, componenta sa nutritivă este formată din aproximativ 96% apă, împreună cu provitamina A, vitamina B și vitamina C, potasiu, fier, mangan, calciu, iod. Combinația dintre toate aceste substanțe conferă proprietăți diuretice și de purificare castraveților, foarte importante pentru buna funcționare a rinichilor. Îi ajută să își desfășoare activitatea normală de eliminare a toxinelor.

Beneficiile castraveților includ, de asemenea, intestinul. De fapt, enzimele conținute în castraveți ajută la combaterea constipației și curăță intestinul prin detoxifierea acestuia. Absența de calorii din castraveți fac ca aceștia să fie foarte utilizați în curele de slăbire. Castraveții au proprietăți benefice și pentru frumusețea pielii noastre. Datorită prezenței ridicate a sulfului, castraveții sunt folosiți pe scară largă în cosmetice. Ca ingredient principal în măști și creme de îngrijire a pielii în cazul petelor, semne evidente ale îmbătrânirii și ridurilor, pentru o piele deosebit de sensibilă.

Beneficiile castraveților pentru ten. Mască de protecție anti-rid

Dar care sunt beneficiile castraveților pentru ten? În funcție de ce parte a castravetelui este folosită, pot fi preparate diverse tipuri de măști pentru ten: pentru o mască răcoritoare și hidratantă, ai nevoie de pulpa castravetelui. Pentru o mască de tonifiere și fermitate a pielii ai nevoie să folosești semințele, iar pentru împachetări se folosește sucul, renumit pentru acțiunea sa calmantă.

Prepararea unei măști de protecție anti-rid este foarte ușoară. Ai nevoie de un castravete mediu și de două linguri de flori de mușețel. Mai întâi, prepari o infuzie de mușețel și, odată răcită, adăugi castravetele tăiat în bucăți mici și amesteci. Pui totul în blender, mixezi și vei obține un amestec cremos.

Masca ta este aproape gata: o lași în frigider timp pentru aproximativ zece minute, înainte de a o folosi. Aplici o cantitate mică pe toată fața și, după 20 de minute, clătești. Această mască anti-rid este ideală pentru a restabili tonusul și vitalitatea pielii obosite, îmbătrânite, cu ochi obosiți, umflați și cearcăne accentuate. Dar, este ideală și când sunt prezente semne de îmbătrânire a pielii, cum ar fi ridurile. După primele aplicări vei avea o piele moale, hidratată și revitalizată.

My title page contents