Remedii pentru cearcăne. Totul despre cearcăne și cum să le elimini permanent

Remedii pentru cearcăne. Totul despre cearcăne și cum să le elimini permanent

În cele ce urmează vei afla câteva remedii pentru cearcăne. Pielea din jurul ochilor este foarte subțire în comparație cu alte părți ale corpului, și extrem de delicată. Orice modificare se întâmplă în straturile profunde ale pielii va fi ușor vizibilă pe suprafață. Cearcănele sunt o problemă comună a ambelor sexe și a tuturor grupelor de vârstă, de obicei peste 16 de ani. Există remedii ușoare și trucuri de machiaj pentru a le ascunde și a le reda ochilor o stare proaspătă instantaneu.

 

Cauzele obișnuite ale cearcănelor

  1. Alergie la produse, cum ar fi ingredientele din produsele de make-up, vopsele de păr, unele picături pentru ochi, și creme faciale;
  2. Frecarea repetată și zgârierea pielii delicate din jurul ochilor poate duce în cele din urmă la o decolorare maronie din jurul ochilor;
  3. Unele persoane moștenesc pungile de sub ochi. Aspectul acestora se înrăutățește odată cu expunerea la soare;
  4. Somnul necorespunzător agravează problema;
  5. Stresul (fizic sau mental) este un mare dușman al pielii sănătoase și strălucitoare. Stresul poate fi un factor major care contribuie la aspectul obosit al ochilor;
  6. Deficiența de fier poate duce, de asemenea, la o pigmentare în jurul ochilor;
  7. Fumatul crește numărul radicalilor liberi din piele, care au ca rezultat ochii umflați.

 

Remedii pentru cearcăne cu ingrediente minune

Felii de castravete rece

Castraveții conțin antioxidanți care pot reduce pungile din jurul ochilor. Castravetele este un astringent natural și un agent de răcire. Ajută ca cearcănele să fie mai puțin proeminente. Se pune câte o felie de castravete tăiată subțire pe fiecare pleoapă. Se lasă timp de 5 minute și se clătește cu apă.

Pliculețe de ceai rece

Cofeina prezentă în pliculețele de ceai micșorează vasele de sânge și reduce retenția de lichide în țesuturi. Acest lucru face ca pielea din jurul ochilor să fie hidratată și strălucitoare. Iei două pliculețe de ceai, după ce au fost folosite și le pui în frigider timp de 10 minute. Aplici apoi câte un pliculeț de ceai rece pe fiecare pleoapă, timp de 5 -10 minute. Clătești cu apă rece și repeți procedeul de 1-3 ori pe zi pentru a vedea rezultate eficiente.

Frunze de mentă

Frunzele de mentă conțin mentol, care îmbunătățește circulația sângelui, calmează și întinerește pielea. Este astringent natural și contractează vasele de sânge din jurul ochilor, reducând nuanța albastră. Vitamina C din mentă face pielea din jurul ochilor să fie mai luminoasă. Aplică-ți propria mască la domiciliu, obținută din frunze de mentă zdrobite și aplicarea lor pe zona afectată. Lasă masca să acționeze timp de 10 minute înainte de clătire.

Remedii pentru cearcăne. Lapte

Laptele conține vitaminele A și B6, care ajută la construirea de noi celule ale pielii. Vitamina B12 din laptele natural ajută pielea închisă la culoare. Seleniul din lapte protejează pielea de radicalii liberi și de efectele nocive ale soarelui. Înmoaie două tampoane de bumbac în lapte rece și stoarce-le de laptele în exces. Aplică-le pe ochi și lasă-le să acționeze timp de 20 minute,  apoi le clătești cu apă rece. Repetă procedeul de trei ori pe săptămână.

Aloe Vera

Aloe vera este un hidratant eficient și are proprietăți anti-inflamatorii. Curăță zona de sub ochi cu o dischetă de bumbac umedă și fă un masaj cu gel de aloe vera sub ochi, timp de 10 minute. Nu e nevoie să clătești, decât dacă pielea din acea zonă rămâne lipicioasă.

Apă de trandafiri și lapte integral

Apa de trandafiri este potrivită pentru persoanele cu pielea sensibilă. Amestecă 2 lingurițe de apă de trandafiri cu 1 linguriță de lapte integral. Înmoaie două tampoane de bumbac în amestec și acoperă zona ochilor cu ea timp de 20 de minute. Speli apoi cu apă normală.

Remedii pentru cearcăne. Turmeric și frunze de mentă

Turmericul este cunoscut pentru ajutorul pe care-l oferă pielii obosite. Într-un blender, adaugi frunze de mentă, cu tot cu tije, pentru a extrage sucul. Adaugă ¼ linguriță de turmeric peste sucul de mentă. Aplică amestecul pe zona afectată și lasă să acționeze timp de 20 de minute. Lași apoi să se usuce și speli zona cu apă rece.

Ulei de nucă de cocos

Este extrem de hidratant și conține vitamina E și antioxidanți care ajută la repararea celulelor deteriorate ale pielii și reduce uscăciunea din jurul ochilor. De asemenea, este bogat în acid lactic, care întărește țesutul din jurul ochilor. Înainte de a merge la culcare, aplică ulei de nucă de cocos pe pielea curată de sub ochi. Masezi ușor în sensul acelor de ceasornic și în direcția inversă acelor de ceasornic, timp de câteva minute. Lasă să acționeze peste noapte.

Ulei de migdale și suc de lămâie

Amesteci o linguriță de ulei de migdale, cu câteva picături de suc de lămâie. Masează amestecul în jurul ochilor, timp de 2 minute. Lasă să acționeze timp de 10 minute, apoi clătești.

Remedii pentru cearcăne. Roșii

Tomatele sunt agenți de înălbire naturali. Acestea conțin antioxidanți care reduc modificările de culoare din jurul ochilor. Încearcă acest remediu puternic acasă pentru a alunga cearcănele: amesteci suc de roșii cu ½ linguriță de suc de lămâie și cu 2 lingurițe de făină. Aplicați pasta obținută sub ochi și lasă să acționeze timp de 15-20 de minute. Apoi clătești cu apă rece.

 

My title page contents