Dieta cu fructe și legume. Avantaje și dezavantaje

Dieta cu fructe și legume, indicată sau nu? Pentru ca o dietă să funcționeze, să fie eficientă, nu trebuie să renunți la alte alimente. Organismul nostru are nevoie de toate categoriile de alimente, în doze echilibrate. Să aflăm mai multe.

 

Dieta cu fructe și legume. Slăbire

Toată lumea vrea la un moment dat să piardă în greutate. Unele persoane, pentru a slăbi, suferă sacrificii extreme care implică consumul de fructe și legume, apoi ajung să dispere pentru că nu obțin rezultatele dorite.

Renunțarea

Alte persoane renunță la toate alimentele, limitându-se să mănânce doar câteva alimente specifice. Cu riscul de a provoca dezechilibre grave ale vitaminelor și mineralelor în corpul lor și nemulțumite că nu pot să piardă niciun gram din greutate.

Metabolismul nostru

De fapt, metabolismul nostru este o mașină foarte complexă. De aceea, lipsa unui aport de anumite substanțe, ca urmare a unei diete greșite, este asociată cu o stare de foame excesivă. Astfel încât organismul începe să conserve energia, sub formă de grăsime, din păcate, pentru a face față „crizei alimentare”.

Dieta cu fructe și legume. Ce spun studiile?

Pentru a corecta aceste comportamente greșite, nutriționiștii de la Universitatea Birmingham din Alabama, au efectuat o serie de studii pe 1200 de voluntari. Aceștia au urmat o dietă bazată în principal pe fructe și legume, notând rezultatele obținute. La sfârșitul perioadei dedicată studiului, aproape niciunul dintre subiecți nu a obținut nici cel mai mic avantaj din această dietă.

Fructele și legumele nu sunt suficiente

Fructele și legumele, fără îndoială, aduc organismului nostru o serie de avantaje: vitaminele, sărurile minerale și fibrele dietetice constituie punctul forte al consumului de fructe și legume. Dar organismul nostru este o mașină complexă care are nevoie de multe alimente pentru a funcționa corespunzător.

Când să mănânci

Fructele sunt foarte bune, dar ar trebui consumate dimineața, deoarece zaharurile bogate, dacă sunt consumate seara, cauzează o creștere a nivelului zahărului din sânge. În timp ce legumele pot fi consumate în orice moment al zilei, preferabil în stare brută, fără modificarea prin preparare, a substanțelor conținute de acestea. În plus, pot fi consumate condimentate cu ulei de măsline extravirgin.

Dieta perfectă

O dietă „perfectă” ar trebui să includă și brânzeturi, de preferință slabe, pâine (puțină!) și chiar mezeluri reci, împărțite într-o zi în 5 mese, care ar trebui să includă în mod natural fructe și legume. Chiar și untul ar trebui să facă parte dintr-o dietă completă. Deoarece grăsimea conținută în unt ajută ficatul să activeze mai bine metabolismul, permițându-i să ardă grăsimile fără a le depozita în cantități mari în diferite zone ale corpului nostru.

Dieta cu fructe și legume. Concluzie

Este clar că, dacă dorești să urmezi serios o dietă, trebuie să incluzi în programul tău și activitatea fizică. Este suficientă o plimbare simplă de 30 de minute pe zi. Și de câteva ori pe săptămână, câteva exerciții ușoare.

My title page contents