Cura de slăbire disociată încurajează consumul de alimente, singura condiție fiind aceea de a nu le amesteca.

Vrem să slăbim, dar fără înfometare. Așa și trebuie. Cura de slăbire disociată încurajează consumul de alimente, singura condiție fiind aceea de a nu le amesteca. Potrivit creatorilor acestui regim, sănătatea nu are de suferit cu nimic deoarece este respectată funcția biologică a digestiei și a asimilării alimentelor.

 

Principiul pe care se bazează cura de slăbire disociată este acela că nu alimentele pe care le consumăm ne îngrașă ci mai degrabă combinațiile dintre ele. Combinarea alimentelor din diferite categorii într-o singură masă duce la transformarea în grăsimi, deoarece sistemul digestiv nu va putea asimila diferitele grupe de alimente. Creatorii acestei diete recomandă să le mâncăm separat, ceea ce va duce la scăderea rapidă în greutate.

Pe placul sistemului digestiv

Într-adevăr, s-a dovedit că sistemul digestiv uman nu poate asimila proteine și carbohidrați în același timp. Și asta deoarece nu poate atinge, în același timp, nivelurile de alcalinitate și aciditate necesare pentru digestie. Din punct de vedere fiziologic, ingerarea în același timp a alimentelor din cele două grupuri îngreunează funcționarea sistemului digestiv. Ca urmare, reziduurile de carbohidrați nedigerate rămân în intestine, provoacă fermentația și formarea gazului, așa încât va fi mai ușor de depozitat grăsimea decât de metabolizat.

Categorii de alimente în cura de slăbire disociată

În dieta disociată, produsele alimentare sunt împărțite în următoarele categorii:
Carbohidrați – orez, paste, pâine, leguminoase, cartofi etc.
Proteine – carne, nuci, pește și produse lactate.
Fructe – lămâi, portocale, căpșuni, kiwi, mere, pepene verde, ananas.
Produse alimentare neutre – lapte, legume, unt, uleiuri vegetale și pește proaspăt sau afumat.

Cum să consumi alimentele

Fructele nu se combină cu nimic altceva, ceea ce înseamnă că trebuie să le consumi separat. Pentru cele mai bune rezultate, mănâncă-le ca gustare între mic dejun și prânz sau între prânz și cină. Evită consumul de nuci alături de alte alimente. Nu trebuie să amesteci nici carbohidrații între ei sau cu proteine. Nu se folosește zahăr (dar sunt permiși îndulcitorii naturali) și nu se consumă alcool sau băuturi răcoritoare.

Reguli pentru pierderea în greutate cu dieta disociată

Nu consuma proteine sau carbohidrați după ora 19.
Respectă perioada de digestie de cel puțin trei ore între două mese.
Nu bea niciodată apă după masă. Poți să bei ceai sau cafea.
Bea numai apă în timpul meselor.
Evită prăjirea. Prepară la grătar, la cuptor, prin fierbere sau la abur.
Folosește condimente, dar cu moderație.
Mănâncă miere cu lămâie în fiecare dimineață, înainte de micul dejun.
Amestecarea alimentelor nu este permisă. Deci dacă vrei să mănânci supă, trebuie să o prepari din alimente care fac parte din același grup. Ori numai carne, ori numai legume.
Cea mai bună cină pentru pierderea în greutate constă în pește sau fructe de mare.

Avantajele dietei disociate

Cel mai mare este acela că poate duce la scăderea substanțială în greutate, fără a suferi de foame și fără a provoca probleme de sănătate. În plus, dieta disociată activează metabolismul. Nu trebuie să consumi alte alimente decât cele pe care le consumi de obicei, așa că nu ai cheltuieli suplimentare. Vei scăpa și de balonare, o neplăcere pe care marea majoritate a oamenilor o experimentează, deoarece vei combina alimentele care pot fi digerate mai ușor.

Și trei dezavantaje

  • Dacă nu alegi cu atenție alimentele pe care le consumi, ai putea avea o dietă dezechilibrată, care poate duce la deficiențe nutriționale.
  • Te vei simți slăbită în zilele în care consumi fructe și legume, din cauza lipsei de proteine.
  • Persoanele foarte active nu pot urma această dietă deoarece au nevoie de un aport caloric ridicat la fiecare masă.
My title page contents