Curry de legume cu ouă fierte. Nu-l poți refuza

Curry de legume cu ouă fierte. Nu-l poți refuza

Curry de legume cu ouă fierte. Pentru a pregăti un curry bun, nu trebuie ca prepararea acestuia să dureze ore, dar este important să permiți ingredientelor, cum ar fi ceapa, să se gătească corect. Pentru a obține astfel cea mai bună aromă din ele.

 

Procesul de gătit reduce aroma condimentelor uscate, așa că este mai bine să aștepți până când gătirea este aproape terminată, înainte de a adăuga condimentul în amestec. Pentru a-i da gust curry-ului, folosește condimente pe bază de tomate, adaugă puțin zahăr pentru a îndepărta aciditatea, iar un vârf de sare poate echilibra preparatul. Dacă, din greșeală, ai adăugat mai mult dintr-un condiment, puțin suc de lămâie, proaspăt stors, va neutraliza excesul.

 

Porții: 4

Pregătire: 40 de minute

Curry de legume cu ouă fierte

Ai nevoie de:

500 g roșii

500 g conopidă

300 g morcovi

4 cepe

4 linguri ulei

1-2 lingurițe pastă de curry roșu

400 ml supă de legume

Sare

Piper

4 ouă

½ legătură pătrunjel

Pregătești curry de legume cu ouă fierte așa:

Crestezi roșiile, le decojești, le tai sferturi și le cureți de semințe. Pulpa o tai cuburi. Desparți buchețelele de conopidă. Tai morcovii în bucăți. Tai felii ceapa.

Încingi uleiul și călești ceapa. Adaugi pasta de curry și torni supa de legume. Adaugi conopida și morcovii și fierbi înăbușit circa 12-15 minute. Adaugi roșiile și mai fierbi, fără capac, timp de 5-6 minute. Sărezi și piperezi.

Fierbi ouăle tari, timp de 10 minute. Le treci prin jet de apă rece și le decojești. Adaugi la mâncare pătrunjel tocat, sare și piper. Așezi deasupra jumătăți de ou fiert. Servești curry de legume pe un pat de orez basmati. Asta e tot! Poftă bună și nu uita, merge și un pahar de vin roșu alături! În funcție de cât de picant este curry!

My title page contents