Gulaș cu ciuperci și carne de vită... pentru o zi rece

Gulaș cu ciuperci și carne de vită – Gulașul este o tocană care se prepară din carne de vită sau de vițel, porc, miel sau oaie, sau combinate. La toate rețetele se adaugă boia de ardei și ceapă, chiar și chimion și usturoi, acestea jucând un rol esențial în prepararea gulașului. Ca ingrediente de bază întâlnim: cartofi, varză, ciuperci și altele.

Gulaș cu ciuperci și carne de vită

Porții: 4

Preparare: 30 minute

Fierbere: 90 minute

Ai nevoie de:

400 g ceapă

2 căței de usturoi

5 linguri de boia dulce

4 linguri de ulei

1 linguriță de măghiran uscat

1 linguriță chimen

1 linguriță cimbru

1 lingură oțet

3 linguri bulion

1,2 kg carne de vită (pulpă)

Sare, piper

250 ml suc de roșii

300 ml supă

1 ardei gras galben

1 ardei gras verde

250 g ciuperci champignon brune

1 lingură suc de lămâie

 

Pregătești așa:

Toci ceapa și usturoiul și le călești în ulei. Adaugi 3 linguri de boia dulce, măghiranul, cimbrul și chimenul și lași să se înăbușe puțin. Apoi torni oțet și bulion.

Tai carnea cuburi și o adaugi peste ceapă, apoi o lași pe foc să prindă puțină culoare. Sărezi și piperezi, apoi torni peste carne sucul de roșii și supa. Acoperi și lași să fiarbă înăbușit timp de 60 de minute.

Tai cuburi ardeii grași, îi adaugi peste carne și îi mai lași să fiarbă 20 de minute.Tai felii ciupercile și le stropești cu suc de lămâie. Apoi le adaugi la gulaș, cu restul de boia și le mai lași să fiarbă 10 minute împreună. Ornezi gulașul cu rondele de ceapă verde și coajă de lămâie.

My title page contents